‘iCloud Voicemail met Siri in ontwikkeling’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Gaat Siri straks voicemailberichten voor­lezen en omzetten naar tekst? Volgens Business Insider test Apple momenteel een nieuwe dienst die korte metten maakt met het uitluisteren van je voicemail via het trage gesproken menu van je provider.

Enkele Apple-medewerkers testen iCloud Voicemail al en de dienst zou in 2016 samen met iOS 10 uitkomen. De dienst werkt door Siri in plaats van je de voicemail van je provider gemiste gesprekken op te laten nemen.

Volgens Business Insider maakt de dienst het mogelijk om in te stellen waarom je niet kunt opnemen en bellers krijgen optioneel je locatie te horen. Het handigste is echter dat voicemailberichten omgezet worden naar tekst en door Siri weergeven of voorgelezen kunnen worden.

Speech to text in iCloud

De voicemails worden nadat Siri opgenomen heeft naar iCloud-servers gestuurd en omgezet naar tekst. Het werkt dan waarschijnlijk in alle talen waarin Siri ook beschikbaar is, want het cloud-component dat spraak omzet naar tekst werkt al in deze talen. Goed nieuws voor Nederlanders.

De dienst zou een belangrijke ergernis met voicemails oplossen: mensen vinden het fijn om iets in te spreken, want het is sneller dan een bericht sturen. Het uitluisteren van voicemail is echter een tijdrovende bezigheid.
siri-nieuws-notext-16x9

Opvolger Visual Voicemail?

Klanten van T-Mobile kunnen al gebruik maken van Visual Voicemail, een dienst die samen met de iPhone geïntroduceerd werd en voicemail-berichten als audioclips in iOS weergeeft. Je hoeft er niet meer voor naar je provider te bellen. iCloud Voicemail gaat nog een stap verder en vervangt de voicemail van je provider, door Siri te laten antwoorden wanneer je een oproep mist.

[Tipgever: Martien]

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Martink

  Je voicemails omzetten naar tekst en laten voorlezen door Siri! Handig! Haha!
  Handiger om bandje gewoon te laten horen of mensen een sms’je laten sturen

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik zou het wel lekker vinden om met Siri op mn Apple Watch alle voicemailberichten te kunnen lezen. (al is het wel een first world problem ;-))

 • Profielfoto
  yasser

  Ios 10 misschien word het wel iosx

 • Profielfoto
  MrHammond

  Gelukkig heb ik bij Swisscom Visual Voicemail, geen ellenlange menu’s meer! Haat het wanneer mensen dan zo’n eeuwig lang bericht inspreken…

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  GAAF!!!

 • Profielfoto
  Odie

  Dit impliceert dat je 1) het gesprek ook echt door je toestel moet laten opnemen zodat Siri het kan beantwoorden of 2) een doorschakeling bij je eigen provider moet instellen naar een nummer van Siri. Elk heeft nadelen:

  1) Dit werkt alleen als je coverage hebt. Staat je toestel uit, zit je in een tunnel of ben je out-of-reach? Jammer, maar dan kan je toestel/Siri logischerwijs niet opnemen en het gesprek beantwoorden. Heb je wel coverage maar zit je in het buitenland dan draai jij vaak op voor een flink deel van de gesprekskosten. Immers: de beller betaalt alleen voor het Nederlandse deel van het gesprek.

  2) Je schakelt door naar een ander nummer, dus je betaalt altijd de doorschakel kosten. Is het een Amerikaans nummer, dan betaal je dus internationale tarieven.

  Ergo, er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Eerst zien en dan geloven voor ik blij ga worden.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik denk niet dat het zo gaat werken Odiebla. Als het net als iMessage en FaceTime alleen voor iOS devices onderling moet werken dan hoeft de telefoonverbinding namelijk helemaal niet doorgeschakeld en/of opgenomen te worden. Het toestel van de beller kan het bericht opnemen en via WiFi of cellular data naar iCloud versturen, waar de ontvanger het vervolgens ophaalt. Mocht beller of ontvanger geen iOS toestel hebben of geen data verbinding, dan zal worden teruggevallen op de ouderwetse voicemail. Net zoals iMessage kan terugvallen op ouderwetse SMSjes. iCloud voicemail kost iOS gebruikers dan dus ook gelijk geen belminuten meer. Dat zullen de telefoonaanbieders wel niet leuk vinden, maar dan hadden ze zelf maar met iets beters moeten komen ondertussen. Belachelijk dat Visual Voicemail niet 8 jaar terug al de standaard is geworden, omdat aanbieders daar niet aan mee wilden werken!

 • Profielfoto
  Odie

  Een toestel wat uit staat kan niets, ook niet via WiFi.

  Je hebt wel een punt dat je net als iMessage voor iPhones onderling iets zou kunnen bouwen maar daar hebben alleen andere iPhone bezitters wat aan. Als Tante Sjaan belt komt ze dus in een andere mailbox uit dan wanneer je collega met iPhone belt? Handig! Not…

  Over visual voicemail: het grootste probleem is denk ik dat providers geld verliezen aan visual voicemail. Het zal ook niet helpen dat Apple niet heel erg scheutig is met medewerking tenzij je grote commerciële contracten aan gaat met ze.

 • Profielfoto
  Verdult

  Over visual voicemail: het grootste probleem is denk ik dat providers geld verliezen aan visual voicemail.

  T-mobile niet hoor… Die blokkeert het gewoon tenzij je twee euro per maand meer betaalt. Dieven.

 • Profielfoto
  Blackie

  Voicemail? Heeft dat iets met bellen te maken? Is er nog iemand die dat doet dan??

 • Profielfoto
  Odie

  T-mobile niet hoor… Die blokkeert het gewoon tenzij je twee euro per maand meer betaalt. Dieven.

  Dat zeg ik: ze verliezen er geld door (en blijkbaar compenseert TMO dat middels een vaste fee). Ten eerste moet men een platform ontwikkelen of inkopen, ten tweede moet men waarschijnlijk een overeenkomst met Apple aan gaan en ten derde verliezen ze de uitluister-beltikken (bij voorkeur afgerond naar boven)…