iCloud-prullenbak herstelt verwijderde agenda’s en contacten

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple heeft stilletjes een nieuwe functie op de iCloud-webportal geactiveerd. Het is nu mogelijk om verwijderde afspraken en contacten te herstellen. Vorige maand werd het mogelijk om documenten en bestanden uit iCloud Drive te herstellen.

De nieuwe functie bevindt zich in het instellingen-menu van iCloud.com. Daar zijn onderaan links te vinden die je contacten, agenda’s en herinneringen laten herstellen. Er wordt bijna dagelijks een backup gemaakt.

De backups staan los van de iCloud-backups die van iOS-apparaten worden gemaakt. Er wordt een reservekopie gemaakt van agenda’s en contacten van apparaten met iOS 8, iOS 9, OS X 10.10 en 10.11. Het is niet mogelijk om individuele contacten of afspraken te herstellen, het is alles of niets. Gedeelde agenda’s dienen na herstel opnieuw aangemaakt te worden.

Agenda’s en contacten herstellen in 4 stappen

 • Log in op iCloud.com
 • Druk op Instellingen
 • Kies linksonder voor het menu Geavanceerd
 • Kies voor Zet contacten/agenda’s terug

herstel-icloudweb-001

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Ik zou het erg fijn vinden als die functie er ook kwam voor de bladwijzers uit Safari. Die kun je veel te makkelijk per ongeluk wissen,vind ik.

 • Profielfoto
  Maikelw

  “Definitief verwijderen” naast terugzetten is de grote afwezige hier. Maar wacht, dat is natuurlijk de user controle geven, iets waar we allergisch voor geworden zijn.