Hue-familie uitgebreid met offline dimmer

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Philips heeft de alsmaar groeiende Hue-familie uitgebreid met een offline dimmer die direct uit de verpakking gebruikt kan worden voor traploos dimbaar licht. De dimmodule communiceert draadloos met maximaal 10 lampen en is vanaf september verkrijgbaar.

De dimmer wordt samen met een witte Hue-lamp geleverd voor een advies­prijs van € 39,95. De dimmer kan als losse afstandbediening of met bijgeleverde muurhouder als wandschakelaar gebruikt worden.

Standaard werkt de dimmer alleen met de bijgeleverde lamp. Andere Philips Hue-producten in huis kunnen ook aan de schakelaar worden gekoppeld, maar daar is wel een Hue Bridge voor nodig. De dimmer is net als de Hue Tap ook standalone aan- en uit-schakelaar.

De bijgeleverde LED-lamp heeft een E27 (grote) fitting en een vermogen van 9,5 watt. De licht­temperatuur is 2700K, oftewel zacht wit. Let op: de witte Hue-lamp is iets anders dan de Hue Lux, die verschillende tinten wit weergeeft.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Odie

  Ik zou willen dat Philips eens een muurschakelaar gaat leveren die in standaard inbouwdozen past…

 • Profielfoto
  MrJvG

  Inderdaad dat zou pas ideaal zijn!
  Philips heeft ook bekend gemaakt dat er in september een firmware upadate komt voor de bridge om Homekit ondersteuning beschikbaar te maken met iOS 9.

 • Profielfoto
  qazwsxedc

  “Let op: de witte Hue-lamp is iets anders dan de Hue Lux, die verschillende tinten wit weergeeft.”

  Dat is niet zo, de Lux geeft maar 1 soort wit licht en kan uitsluitend gedimd worden. Van de Philips site:

  “Hue lux-lampen zijn eenvoudig en slim; ze produceren prachtig warmwit licht dat helderder en zachter gedimd kan worden, afhankelijk van de situatie.”

 • Profielfoto
  rene.derksen

  En ook de hue Lux zit op 2700K. Wat is dan exact het verschil? Behalve vorm?

 • Profielfoto
  puccini

  En weer een kastje/bridge erbij voor de philips lampen !

 • Profielfoto
  joram

  Dat vroeg ik me ook af… wat is het verschil tussen de Hue en Hue Lux als de output hetzelfde is? Ze zijn allebij dimbaar, hebben dezelfde lichtwarmte, hetzelfde Wattage… is het hier ook “alleen de prijs is anders”?

  Ik neem trouwens aan dat je álle Hue lampen met deze dimmer kunt gebruiken? En dat je, los van deze dimmer, ook álle (dus inclusief de bovenstaande Hue) kunt gebruiken met je smartphone en de bepaalde emotie-settings?

 • Profielfoto
  MrJvG

  En weer een kastje/bridge erbij voor de philips lampen !

  Dat is niet waar. De lamp met schakelaar wordt zonder bridge geleverd.
  Volgens mij kun je op 1 bridge tot wel 50 hue lampen aansluiten.

 • Profielfoto
  Col

  Joram, de Hue Lux lamp kan maar één kleur weergeven, namelijk warm wit.
  De Hue lampen kunnen een ontelbaar aantal kleuren weergeven. (Honderden tinten rood, honderden tinten blauw, honderden tinten wit, enz…)