Horlogemaker komt met origineel antwoord op Apple Watch

Door: Raymon Mens - 11 reacties

If you can’t beat them, join them. De Zwitserse horlogemaker Nico Gerard heeft een bijzonder horloge op de markt gebracht, er kan namelijk een Apple Watch aan gekoppeld worden. Aan de buitenkant een gewoon horloge, aan de binnenkant schuilt een smartwatch.

De truc is het speciale bandje van het analoge horloge, je hangt er zo een 38 millimeter Apple Watch aan. Kost dat? €102.000 voor de gouden uitvoering, oh en dan moet je er zelf nog een Apple Watch Edition bij kopen.

De oplage van de Nico Gerard Pinnacle is beperkt tot 99 stuks en het horloge wordt over 10 tot 12 maanden geleverd. Dan hebben we het hier al over de Apple Watch 2, maar die wijzigt ongetwijfeld niet erg veel van vorm en is met een beetje geluk ook wat lichter. Geen overbodige luxe met twee horloges om je pols. De fabrikant omschrijft het horloge als volgt:

Nico Gerard is a timepiece with a luxury chronometer and a smart watch joined by a single bracelet. The chronometer is situated on the outside of the wrist; the smart watch is situated on the inside of the wrist. Nico Gerard bridges the gap between fashion and function.

Geen zin om een ton uit te geven? De stalen editie van de Nico Gerard Pinnacle kost € 8489. En anders heb je ook nog gewoon twee polsen. Smartwatch op links, analoge horloge op rechts.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Haha die laatste zin is goed.
  Of een analoge horloge en een iPhone.
  Duidelijk een artikel gericht op doelgroep met andere uitgavenpatroon.;) Wel mooi dat het bedrijf niet z’n pijlen op Apple richt maar omarmt.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Kunnen jullie van OMT geen give-away doen? Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik kan de fabrikant benaderen, maar denk niet dat ze geïnteresseerd zijn in een giveaway:razz:

 • Profielfoto
  A KLERK

  Volgens Apple moet de AW aan de buitenkant worden gedragen

 • Profielfoto
  knekkie

  Slimme actie van de Zwitserse horlogemaker Nico Gerard.:D (y)

  @A KLERK
  Ondanks het advies van Apple heb de Watch nu een week aan de binnenkant gedragen om te zien of alles dan werkt. Hij werkt aan de binnenkant net zo goed. En het brengt twee leuke voordelen met zich mee.

  Hij is dan beter beschermd tegen stoten en tijdens het navigeren kan je op een relaxte manier het scherm zien.

 • Profielfoto
  Nosferius

  En dat zou lekker moeten zitten? Ik vind het in ieder geval best wel lelijk en dat moet dan ook nog een ton+ kosten … tja als je het geld hebt why not right:P

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @rmens, wie niet waagt, blijft maagd/niet wint, gewoon de fabrikant benaderen:D

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik vind het er echt niet uitzien als ik eerlijk ben. 2 horloges..? Lijkt me nogal nutteloos.

 • Profielfoto
  Qapla

  En je beschadigd je Apple watch ook veel sneller wanneer hij aan de binnenkant van je pols zit , want daar steun je vaak op.

 • Profielfoto
  Odie

  Wat een ontzettend non-product. Het zou me niets verbazen als het product helemaal niet bestaat en niet meer dan een concept op papier is. Door het concept zo de wereld in te slingeren krijgt Nico Gerard behoorlijk wat exposure.

  Ik bedoel: mensen die dit soort bedragen op tafel kunnen leggen gaan niet voor lul lopen met zo’n dubbel-ding om hun pols. Het ziet er niet uit…

 • Profielfoto
  Zakske