Horizon Chase: Old school racing perfect opnieuw uitgevonden

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Volgende week waarschijnlijk Editor’s Choice in de App Store, vandaag al hier. Horizon Chase is een nieuwe racegame die een erg geslaagde ode brengt aan 16-bits klassiekers zoals Pole Position (Atari) en Out Run (SEGA). Super game, geen in-app aankopen.

Horizon Chase is voorzien van 32 steden, 73 banen en 16 verschillende auto’s. De felle kleuren en veelhoekige auto’s doen denken aan old school racers uit de 80’s en 90’s, maar de game voelt niet ouderwets aan.

Racen over de hele wereld

Horizon Chase laat je racen op banen over de hele wereld, van San Francisco tot IJsland en je komt zelfs voorbij de Taj Mahal. Verschillende werelddelen kunnen door races te winnen vrijgespeeld worden, maar er zijn nooit in-app aankopen voor nodig. De multiplayer modus laat je tegen vrienden racen en je kunt goodies zoals Nitro-kracht en benzine verzamelen.

De levels zijn mooi vormgegeven met verschillende weersomstandigheden en dagen en nachten. De muziek is afkomstig van Barry Leitch, die in de jaren 90 de soundtrack voor talloze arcade klassiekers maakte.

Goede besturing

Horizon Chase mag dan geïnspireerd zijn op old school games, de besturing is goed afgestemd op een modern touchscreen en kan op zeven manieren ingesteld worden. Je kiest tussen knoppen op het scherm of sturen door je apparaat te draaien. De game is ook compatibel met MFi-gamecontrollers voor iPhone en iPad en je kunt kiezen of je hulp wil bij het accelereren of niet.
IMG_0904

Premium, niet freemium

De game kost € 2,99 en bevat geen in-app aankopen. Dat is een trend die we vaker zien bij nieuwe releases en wat ons betreft de juiste richting voor deze retro-moderne racegame. Aanrader.

screen640x640

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Frank Peters

    Ziet er goed uit, hoop dat ook Burnout een keer naar de iphone komt!

  • Profielfoto
    Eileen Burton

    I love this site as this is really very great I do also love the gaming, so I have also put the games reviews here also. essays and assignment assistance