Grote update brengt Alchemy-synthesizer naar Logic Pro X

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Apple heeft zijn professionele audiobewerker Logic Pro X bijgewerkt naar versie 10.2 en daarmee de befaamde Alchemy-synthesizer direct in de software geïntegreerd. Eerder dit jaar kocht Apple het bedrijf Camel Audio, dat de synthesizer ontwikkelde.

Alchemy bevat diverse geluidsgeneratoren en meer dan 3000 presets voor verschillende genres die met trefwoorden te doorzoeken zijn. Naast de nieuwe synth zijn er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Bezitters van een MacBook met Force Touch-trackpad kunnen nu met drukgevoelige bewegingen editen. Ook is er ondersteuning voor publiceren naar Apple Music, zijn er 1000 nieuwe loops en kan ieder geluidssspoor van zijn eigen afbeelding worden voorzien.

Het nieuwe Transform Pad kwam eerder naar Garageband en doet nu ook zijn intrede in Logic Pro. In onderstaande video zie je hoe het Transform Pad werkt met het bijschaven en vervormen van Alchemy-instrumenten.

Met de update laat Apple zien dat het professionele gebruikers niet vergeten is. Voor de Alchemy-plugin moest voorheen 250 dollar betaald worden, maar gebruikers van Logic krijgen de synthesizer nu gratis als onderdeel van de update. Ook Logic Remote en MainStage hebben een update gehad die ondersteuning voor Alchemy brengt.

 • Logic Pro X is voor € 199 aan te schaffen in de Mac App Store

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Wow super nice

 • Profielfoto
  Minoe

  Video doet niets bij mij

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Video doet het hier prima hoor.

  Gave synth hoor dat Alchemy. Logig Pro X is echt het geld steeds meer dubbel en dwars waard. Het kost je wel tientallen GB’s. Maar dat hoort nu eenmaal bij soundproductie.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Goeie zet! Ik was altijd al fan van de plugins van de Camel Audio VST plugins, ook onder Windows.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ze hebben de UI van Alchemy wel flink onder handen genomen. De tijd dat software instrumenten er hetzelfde uitzagen als ouderwetse kastjes met knopjes is gelukkig voorbij.

 • Profielfoto
  iMachia

  Wat een update. Mijn provider begint al te piepen bij het aantal Gigs dat ik binnenhaal met al die loops erbij.
  Maar Alchemy oogt en klinkt goed, en ook LP zelf lijkt wat stabieler en gestroomlijnder te werken.

 • Profielfoto
  Havelock

  Ben heel erg blij met deze update!