Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 augustus 2015

Google splitst op, Sundar Pichai wordt CEO

Google heeft maandagavond een grote hervorming aangekondigd. De zoekgigant wordt opgesplitst en onderdeel van een nóg groter bedrijf genaamd Alphabet. Voormalig Android-baas Sundar Pichai volgt mede-oprichter Larry Page op als CEO.

In een blogpost legt Page, die zelf aan het roer van Alphabet gaat staan, uit dat het een verzameling bedrijven betreft. Google is de grootste en neven­projecten krijgen nu een eigen plaats onder het moederbedrijf.

De zoekmachine, Google Ads, Google Maps, Google Apps, YouTube en Android blijven onderdeel van het bedrijf Google en vallen nu onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe CEO. Onderdelen als Nest en Google Fiber (glasvezel) worden losse ondernemingen met eigen CEO.

Google begon in 1998 als zoekmachine, maar lanceerde afgelopen jaren steeds meer ambitieuze en experimentele projecten. Die kunnen nu allemaal een letter van het alfabet claimen. De verandering zorgt waarschijnlijk voor meer inzicht in de (financiële) prestaties van de verschillende onderdelen.

Op de website van Alphabet – bereikbaar via abc.xyz – staat alleen de G van Google. Hoe de splitsing precies uit gaat pakken is nog niet bekend. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin gaan leiding aan Alphabet geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google splitst op, Sundar Pichai wordt CEO
Sluiten