Gerucht: iPhone-event op 9 september

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Komt de datum 9 september je nog bekend voor? Het was de dag waarop vorig jaar de iPhone 6 uit de doeken gedaan werd. Volgens de doorgaans goed ingelichte Buzzfeed News-reporter John Paczkowski gaat het dit jaar opnieuw op 9 september gebeuren.

Apple heeft nog geen uitnodigingen verstuurd, maar zou de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in de tweede week van september willen onthullen. Volgens bronnen van Paczkowski is 9 september het meest waarschijnlijk.

Naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus krijgen we mogelijk ook eindelijk een nieuwe Apple TV te zien. Aanvankelijk werd deze al in juni tijdens WWDC verwacht, maar de aankondiging zou op het laatste moment uitgesteld zijn omdat de bijbehorende WebTV-dienst nog niet af was. Inmiddels zou Apple bereid zijn de settopbox zonder streamingdienst lanceren.

iPhone 6s: zelfde jasje, nieuwe hardware

Dit jaar geen compleet nieuw ontworpen iPhone, maar een verbeterde telefoon in hetzelfde jasje. Naar verluidt krijgt de iPhone 6s de beschikking over een drukgevoelig Force Touch-scherm, een 12 megapixel camera van Sony, ondersteuning voor nog sneller 4G+ en om een tweede bendgate te voorkomen ook een behuizing van sterker aluminium.

geekbar-6s-scherm
Met nog een maand te gaan, zijn foto’s van 6s-onderdelen al gelekt.

One More Thing…

Zien we tijdens het komende Apple-event naast de iPhone 6s en Apple TV nog een verrassing? Volgens bronnen van Buzzfeed zijn er plannen om nieuwe iPhones en iPads dit jaar tegelijk te onthullen, maar is de komst van een 12-inch iPad Pro nog onzeker.

Dat het evenement in de tweede week van september gaat plaatsvinden is overigens een veilige gok. De afgelopen jaren werd de iPhone op de dinsdag of woensdag in de tweede week van september onthuld. Zet ’t alvast in je agenda.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Er wordt inderdaad weinig gesproken over de iPad.
  En hopelijk komt er nu wel een nieuwe TV.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Haha die dag komen we aan

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  In NY dus wie weet is er in de Apple store op 5th avenue wel wat te beleven

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Ik denk nog altijd DINSDAG 8 SEPTEMBER, is maar een gokje maar ja:-)

 • Profielfoto
  yasser

  je hebt xxx helena eindelijk afgeleerd

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mooi, mijn 6 Plus inruilen voor een 6S, een Plus is in de praktijk toch wat minder praktisch dan gedacht

 • Profielfoto
  Elvis

  Ben zeer benieuwd naar de nieuwe Apple TV

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ben nog altijd super content van mijn 6, dus ik ga een jaartje overslaan.

 • Profielfoto
  steveb

  Ik denk nog altijd DINSDAG 8 SEPTEMBER, is maar een gokje maar ja:-)

  inderdaad ik meen me ook de keynotes altijd te herinneren op dinsdag.

  maar wat denken jullie over de namen?
  iphone 6s? afgekort de SS
  daar zullen ze in Duitsland niet zo tevreden mee zijn denk ik.

  1 ding ben ik zeker: als de i-diveces geen usb type C (of thunderbolt 3) krijgen dan moet ik ze niet.

 • Profielfoto
  DefCharlie

  Geen Amoled scherm dus?

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @steveb, toch fijn als er toch 1 iemand eens akkoord os met mijn mening x en dat zou inderdaad geen slecht idee zijn zo’n Thunderbolt 3, al moet ik persoonlijk geen USB C hebben;-) .Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  Milan_Dolk

  Video van unboxtherapy al gezien over de nieuwe behuizing van de 6s?

  Youtube