Maatregelen tegen ‘bendgate’ in iPhone 6s

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Was Bendgate een opgeblazen verhaal of misschien toch een miscalculatie van Apple? De fabrikant heeft maatregelen genomen om het buigen van de volgende iPhone te voorkomen, dat heeft Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy ontdekt.

De man die bendgate uitvond door op video een iPhone 6 Plus te buigen, heeft de hand weten te leggen op een iPhone 6s-behuizing. Wat blijkt? De behuiziging is op bepaalde plekken bijna twee keer zo dik.

Bendgate ontstond na klachten van gebruikers over een gebogen iPhone. Hoewel de iPhone 6 (Plus) niet minder kracht dan andere smartphones kon weerstaan, is er duidelijk een zwak punt onder de volumetoetsen. De behuizing van de iPhone 6 is daar 1,14mm dik, die van de 6s is 1,9mm.

Compleet nieuw materiaal

Opmerkelijk is dat de dikkere behuizing van de iPhone 6s niet zwaarder, maar 4 gram lichter is dan die van de iPhone 6. Het lijkt erop dat Apple overstapt op een nieuw soort aluminum, namelijk de ‘7000 serie’ die ook voor de Apple Watch Sport gebruikt wordt. Apple omschrijft dit als 60% sterker dan het meeste aluminium, terwijl het een derde van het gewicht van RVS heeft.

De iPhone 6s wordt tijdens een special event op 9 september verwacht. Het antwoord op de vraag “Will it Bend?” wordt dit jaar waarschijnlijk “Nope!”
bendgate-16x9

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Marius1976

  De vraag wordt nu dus: will it bend?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Mijn 6 Plus is nog niet gebogen, maar ik moet bekennen dat ik er toch een pak (of een “stuk”, want een pak klinkt voor sommigen blijkbaar te Belgisch) voorzichtiger mee omspring dan met mijn iPhone 5…

 • Profielfoto
  matsoftmac

  @NoPlasticPhones: Je moet met helemaal geen pak op je iPhone springen….

 • Profielfoto
  Niels

  En  maar volhouden dat er niets aan de hand was/is…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Niels,

  dus elke keer een fabrikant met iets beters en sterker komt is het omdat er de vorige keer iets mis was?

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  Ha, die onderste foto! Photoshop of toch niet?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Heb nog steeds een iPhone 5. Blijf het een mooi werkpaardje vinden.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ha, die onderste foto! Photoshop of toch niet?

  Nope. Komt uit deze tweet van vorig jaar. Het hing er echt zo in Berlijn.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Het zou kunnen dat Apple de iPhone 6s (plus) sterker maakt. Echter is er ook een andere verklaring mogelijk. Apple geeft aan dat het materiaal 60% sterker is, als dit is op basis van gewicht en het materiaal is een stuk lichter dan wat nu gebruikt wordt dan moet Apple om dezelfde sterkte te creëeren mogelijk meer materiaal gebruiken. Dan heb je dus uiteindelijk een telefoon die net zo sterk is en lichter, maar waar wel meer materiaal (in volume) voor nodig. En dat is precies wat deze bron laat zien een iPhone die lichter is en meer materiaal gebruikt.

  Wat niet betekent dat Apple op sommige plekken misschien meer materiaal (in verhouding) gebruikt om de zwakke plekken te verstevigen.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  @NoPlasticPhones: Haha thanks voor je aanpassing. Ik zat maar een beetje te dollen:P Ik vind Vlaams een prachtig accent/taal!!

 • Profielfoto
  steveb

  En  maar volhouden dat er niets aan de hand was/is…

  dus volgens u kan een toestel geen verbeteringen krijgen?
  dus u koopt gewoon van alles de eerste versie?

 • Profielfoto
  Niels

  Niels,

  dus elke keer een fabrikant met iets beters en sterker komt is het omdat er de vorige keer iets mis was?

  Als een fabrikant verstevigingen toevoegt aan zijn product is dit om een goede reden, in dit geval om buiging te voorkomen. Dit bewijst dan ook dat de iPhone 6 op die punten slecht ontworpen was en het probleem van buiging niet iets is wat bij een enkeling voorkomt, anders zouden ze geen geld besteden aan een nieuw ontwerp.

  En  maar volhouden dat er niets aan de hand was/is…

  dus volgens u kan een toestel geen verbeteringen krijgen?
  dus u koopt gewoon van alles de eerste versie?

  Elke volgende generatie zou vormen van verbeteringen moeten tonen. Dat is dan ook niet mijn punt. Het punt is dat  stellig beweert dat er geen buigingsprobleem is, terwijl ze in het volgende toestel precies de punten aanpakken die de oorzaak waren van dit ‘niet bestaande probleem’.

  En nee, ik koop niet ‘gewoon’ van alles de eerste versie. De keuze voor de iPhone 6 was voor mij simpel, mijn abonnement moest op dat moment verlengd worden. Daarnaast zou het niet uit moeten maken of je nu een eerste of tweede generatie product koopt, de fabrikant dient een deugdelijk product te leveren (zeker voor een toestel dat los 900 euro kost). Uiteraard krijgen de volgende generaties verbeteringen, dat is te verwachten en als je volgens die redenatie je aankopen doet koop je nooit iets, immers de volgende is net weer ietsje beter.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Nu weer wachten op mensen die met nog meer kracht iPhones gaan buigen.
  Want één plaats verstevigen is feitelijk alleen het zwakste punt verplaatsen.

  Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het geen verbetering is in het dagelijks normaal gebruik.

 • Profielfoto
  mmww

  Wat een drukte toch weer.., Als de iPhone 6 echt zo slecht zou zijn dan had Apple er toch niet zoveel verkocht! Sterker nog.., Apple zou dat risico niet eens lopen ze zijn dan gewoon failliet, aangezien Apple behoorlijk afhankelijk is van de iPhone.

 • Profielfoto
  Afroman

  Sorry hoor maar de bouwkwaliteit van de 6 is echt achteruit gegaan op de 5/5S.

  Het scherm heeft binnen de kortste keren krassen. Hij heeft veel sneller optische schade en het buigen.. tja.. Je hebt met de 6 meer klachten dan bij de 5(s) inderdaad.

 • Profielfoto
  Nosferius

  Het aantal daadwerkelijk gebogen iPhones viel enorm mee, er is geen werkelijke bendgate geweest.

  Ontwerpers maken verder ook nieuwe ontwerpen (ook al scheelt het ontwerp weinig tot niks van de vorige) omdat de onderdelen zoals moederborden van vorm wisselen door nieuwe technologie toe te voegen bijvoorbeeld of omdat ze een stuk kleiner geworden zijn en er dus ruimte over is.

  Dat Apple uiteindelijk besluit om een nieuwe bendgate te voorkomen door de zwakste punten aan te passen bevestigd verder dus niets behalve dat ze naar hun klanten luisteren en verdere narigheid willen voorkomen.

  Pas als er op de Apple site een reparatieprogramma was aangeboden had er werkelijk sprake geweest van een productiefout, tot die tijd is het een sporadisch probleem.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Nadat ik in de Inversion XXL en de Booster Maxx ben geweest op de kermis, waarbij mijn telefoon in mn broek zak zat en telkens dat ik over de kop ging mn volle gewicht op de iPhone 6 hing, was deze nog geen mm gebogen. Na mijn mening opgeblazen verhaal dus.

 • Profielfoto
  veyske

  valt een gebogen iphone eigenlijk onder garantie?

 • Profielfoto
  Macman

  Alles is natuurlijk te buigen, het is alleen de vraag wanneer. Als je hem zat bent, omdat je geld teveel hebt of omdat je door de concurrentie wordt betaald om Apple zwart te maken?