Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 augustus 2015

Maatregelen tegen ‘bendgate’ in iPhone 6s

Was Bendgate een opgeblazen verhaal of misschien toch een miscalculatie van Apple? De fabrikant heeft maatregelen genomen om het buigen van de volgende iPhone te voorkomen, dat heeft Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy ontdekt.

De man die bendgate uitvond door op video een iPhone 6 Plus te buigen, heeft de hand weten te leggen op een iPhone 6s-behuizing. Wat blijkt? De behuiziging is op bepaalde plekken bijna twee keer zo dik.

Bendgate ontstond na klachten van gebruikers over een gebogen iPhone. Hoewel de iPhone 6 (Plus) niet minder kracht dan andere smartphones kon weerstaan, is er duidelijk een zwak punt onder de volumetoetsen. De behuizing van de iPhone 6 is daar 1,14mm dik, die van de 6s is 1,9mm.

Compleet nieuw materiaal

Opmerkelijk is dat de dikkere behuizing van de iPhone 6s niet zwaarder, maar 4 gram lichter is dan die van de iPhone 6. Het lijkt erop dat Apple overstapt op een nieuw soort aluminum, namelijk de ‘7000 serie’ die ook voor de Apple Watch Sport gebruikt wordt. Apple omschrijft dit als 60% sterker dan het meeste aluminium, terwijl het een derde van het gewicht van RVS heeft.

De iPhone 6s wordt tijdens een special event op 9 september verwacht. Het antwoord op de vraag “Will it Bend?” wordt dit jaar waarschijnlijk “Nope!”

Reageer op artikel:
Maatregelen tegen ‘bendgate’ in iPhone 6s
Sluiten