Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 augustus 2015

Force Touch in iPhone 6s steeds zekerder

In het beste geval krijgen we al over vier weken de opvolger van de iPhone 6 te zien en met die onthulling in aantocht, neemt ook het aantal lekken toe. De Chinese site Geekbar publiceerde in het weekend foto’s die een lang staand gerucht lijken te bevestigen.

Op de foto’s is een geassembleerd iPhone 6s-scherm te zien. Wat opvalt zijn een aantal extra lagen aan de achterkant, waarschijnlijk om het scherm drukgevoelig te maken. Force Touch in de 6s? Reken maar!

Door de toevoeging van Force Toch wordt de iPhone 6s waarschijnlijk 0,2 millimeter dikker. Op onderstaande foto’s is te zien dat de extra laag op het scherm daar verantwoordelijk voor is. Op het gebied van grootte en vorm is het paneel gelijk aan dat van de iPhone 6 (), maar de technische samenstelling is duidelijk anders.

De toekomst is drukgevoelig

De iPhone zou niet het eerste product zijn dat Force Touch krijgt. De Apple Watch en MacBook zijn al uitgerust met een drukgevoelig scherm en trackpad. De techniek registreert hoe hard je drukt en koppelt daar acties aan. Op de Apple Watch wordt het gebruikt om extra menu’s op te roepen en op de Mac kun je bijvoorbeeld sneller doorspoelen in QuickTime of iMovie door harder op het trackpad te drukken.

Hoewel de echtheid van de foto’s niet te verifiëren is, staat Geekbar bekend als betrouwbare bron met connecties binnen de productieketen. De Chinese website toonde vorig jaar als eerste foto’s van de NFC-chip voor Apple Pay. De iPhone 6s wordt in september verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Force Touch in iPhone 6s steeds zekerder
Sluiten