Force Touch in iPhone 6s steeds zekerder

Door: Raymon Mens - 10 reacties

In het beste geval krijgen we al over vier weken de opvolger van de iPhone 6 te zien en met die onthulling in aantocht, neemt ook het aantal lekken toe. De Chinese site Geekbar publiceerde in het weekend foto’s die een lang staand gerucht lijken te bevestigen.

Op de foto’s is een geassembleerd iPhone 6s-scherm te zien. Wat opvalt zijn een aantal extra lagen aan de achterkant, waarschijnlijk om het scherm drukgevoelig te maken. Force Touch in de 6s? Reken maar!

Door de toevoeging van Force Toch wordt de iPhone 6s waarschijnlijk 0,2 millimeter dikker. Op onderstaande foto’s is te zien dat de┬áextra laag op het scherm daar verantwoordelijk voor is. Op het gebied van grootte en vorm is het paneel gelijk aan dat van de iPhone 6 (foto ter vergelijking), maar de technische samenstelling is duidelijk anders.
geekbar-6s-scherm

De toekomst is drukgevoelig

De iPhone zou niet het eerste product zijn dat Force Touch krijgt. De Apple Watch en MacBook zijn al uitgerust met een drukgevoelig scherm en trackpad. De techniek registreert hoe hard je drukt en koppelt daar acties aan. Op de Apple Watch wordt het gebruikt om extra menu’s op te roepen en op de Mac kun je bijvoorbeeld sneller doorspoelen in QuickTime of┬áiMovie door harder op het trackpad te drukken.

Hoewel de echtheid van de foto’s niet te verifi├źren is, staat Geekbar bekend als betrouwbare bron met connecties binnen de productieketen. De Chinese website toonde vorig jaar als eerste foto’s van de NFC-chip voor Apple Pay. De iPhone 6s wordt in september verwacht.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Steeds zekerder??? Het is al zeker : |, de kans dat dit komt is even groot als de kans dat de volgende iPhone binnen de 2 maanden uitkomt.

 • Profielfoto
  Belg13

  0,2 mm zul je bedoelen, i.p.v 2 mm

 • Profielfoto
  knekkie

  Iets als ForceTouch zou je eerder verwachten op een niet S model.

  Maar als het werkt en rijp is voor de wereld. kom maar op.

  Al merk ik dat ik nog flink aan het zoeken ben naar waar force touch wel en niet gebruikt kan worden. Dat is iets wat vaak onduidelijk is.

 • Profielfoto
  16jeffrey

  Iets als ForceTouch zou je eerder verwachten op een niet S model.

  Hoezo? Touch ID werd geïntroduceerd bij de iPhone 5s;-)

 • Profielfoto
  Niels

  Ik zie liever een scherm dat minder snel krast, want het scherm van de iPhone 6 is toch echt een drama vergeleken met de 5s.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Inderdaad, de krasgevoeligheid van de 6 is dramatisch. Na 2 jaar, amper zichtbare krasjes op mijn iPhone 5. Op de 6, onmiddellijk. Ik ben enorm blij dat ik hem wegens een technisch defect moest laten vervangen, dan kon ik gelijk een screenprotector op die nieuwe iPhone kleven.

 • Profielfoto
  reneo

  Force touch maakt de home knop overbodig! Weg met dat ding!

 • Profielfoto
  Needler

  Weet iemand wanneer ForceTouch ID komt? Lijkt me schil dat als je hard drukt dat je dan met je bankpas betaalt. En anders met je CC.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @reneo, dat is een verekt goed idee, een edge-to-edge display en als homebutton een Force Touch onderaan het scherm!!!

 • Profielfoto
  steveb

  het valt op dat er heeeeeeel weinig geruchten of lekken zijn dit jaar.

  ik ben benieuwd wat ze echt in petto hebben