Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 augustus 2015

Force Touch-functies iPhone 6s gelekt

Nu de Force Touch in de iPhone 6s ongeveer een aangenomen feit is, zijn de eerste vermeende functies binnen iOS uitgelekt. Scooptijger Mark Gurman van 9to5Mac heeft van bronnen binnen Apple gehoord dat het grotendeels om snelkoppelingen draait.

Zo kan in Apple Maps navigatie direct gestart worden door stevig op een bepaalde plaats op de kaart te drukken. In de Muziek-app kan een nummer direct aan een playlist toegevoegd of offline opgeslagen worden.

iOS zal ook enkele Force Touch-functies van OS X lenen. Er moet bijvoorbeeld een voorvertoning van een site in Safari verschijnen bij een Force Touch op een link. Als laatste zou Apple een functie testen die de gebruiker na een stevige druk op een app-icoon direct naar een specifiek scherm in de app leidt. Denk aan het voicemail-tab in de Telefoon-app.

Force Touch per platform

Apple lijkt heel goed te kijken naar het nut van Force Touch per platform. De Apple Watch gebruikt het drukgevoelige scherm juist om extra menu’s op te roepen, terwijl het in iOS extra stappen en menu’s overbodig moet maken. Force Touch kan op nieuwe MacBooks met een drukgevoelig trackpad gebruikt worden om sneller door video’s te spoelen, woorden op te zoeken en een voorvertoning van een link te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Force Touch-functies iPhone 6s gelekt
Sluiten