Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 augustus 2015

Draadloze Apple muis en toetsenbord krijgen update

De muis was ooit hét ‘unique selling point’ van Apple. Al klikkend en slepend baande je een weg door de graphical user interface. Nu, 32 jaar later, blijkt uit verslagen van de FCC dat Apple binnenkort met een update komt van de huidige Magic Mouse.

De FCC is een waakhond van de overheid die gaat over communicatie en frequenties. Technische testverslagen van een vernieuwde Magic Mouse en toetsenbord zijn nu online geplaatst. Hieruit blijkt dat Bluetooth een upgrade krijgt en de batterijen plaatsmaken voor een ingebouwde accu.

Detail uit het verslag van de FCC

De huidige draadloze muis en toetsenbord maken gebruik van Bluetooth 2.0. Uit de verslagen blijkt dat de nieuwe versies gebruik maken van Bluetooth 4.2. Belangrijkste voordeel is dat dit een stuk zuiniger is. Daarnaast lijken we uit de verslagen op te kunnen maken dat de batterijen vervangen worden door een ingebouwde accu. Hoe deze opgeladen wordt, is niet bekend. Dit kan met een USB-kabel, maar Apple zou wellicht ook de draadloze oplaadstandaard Qi kunnen ondersteunen.

De nieuwe Magic Mouse en Apple Wireless Keyboard zien het levenslicht waarschijnlijk tijdens de introductie van een nieuwe iMac in september of oktober.

Reageer op artikel:
Draadloze Apple muis en toetsenbord krijgen update
Sluiten