Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 6 augustus 2015

Cue: 11 miljoen Apple Music-gebruikers

Ok, er is bijna geen ontkomen aan op de iPhone, iPad en Mac en de eerste drie maanden is Apple Music gratis, maar toch. 5 weken na de introductie van Apple Music heeft Eddy Cue laten weten dat het goed gaat met Apple’s nieuwe streaming muziekdienst.

Er zijn inmiddels 11 miljoen registraties op Apple Music, waarvan er 2 miljoen hebben gekozen voor het gezinsplan, waarbij maximaal 6 gezinsleden eigen lijstjes maken en individuele recomendations krijgen voor € 14,99 per maand.

Het is natuurlijk de vraag of al deze gebruikers Apple Music blijven gebruiken wanneer de gratis periode voorbij is. Ter vergelijking heeft Spotify momenteel 20 miljoen betalende gebruikers.

In het interview dat Eddy Cue aan USA Today gaf, geeft hij toe dat Apple Music niet voor iedereen probleemloos werkt. Apple is echter op de hoogte van de bugs en brengt zo snel mogelijk updates uit.

Jimmy Iovine, die met Beats Music de basis legde voor Apple Music, is ook blij verrast omdat Beats Music nooit verder dan een paar honderdduizend betalende gebruikers kwam. Hij ziet nog wel een uitdaging om mensen te laten overstappen van illegaal muziek downloaden, maar dat lukt alleen door meerwaarde te bieden. Verder zal de Apple Music Android app een grote nieuwe doelgroep bereiken, al moet de gebruiker daar wel zelf het inititief nemen om de app op te zoeken in de Play Store en te installeren.

Zelf Apple Music nog niet geprobeerd? Ontdek dan hoe Apple Music jouw persoonlijke muzieksmaak ontdekt in onze video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cue: 11 miljoen Apple Music-gebruikers
Sluiten