Bang & Olufsen onthult eigen multiroom audiosysteem

11 reacties

High-end audiomerk Bang & Olufsen heeft BeoLink Multiroom geïntroduceerd, een nieuw audiosysteem dat de concurrentie met SONOS aan kan gaan. Het systeem werkt draadloos met speakers door het hele huis en laat zich via iOS-apps bedienen.

Naast het bekende design hebben de speakers nog een unieke eigenschap: je raakt ze simpelweg aan om te activeren. Ben je in een kamer waar geen muziek is? Raak de speaker aan en het afspelen begint.

Het hart van het systeem is de Beosound Moment, die doet dienst als hub. Bestaande draadloze B&O-speakers zoals de BeoPlay A9 zijn te combineren met het systeem. Voor oudere speakers is een convertor beschikbaar. De BeoLink-familie is uit te breiden met controllers en televisies.

Bang & Olufsen begint bescheiden met de integratie van diensten. Er is ondersteuning voor Deezer en TuneIn Radio, maar Spotify en Apple Music ontbreken. iTunes-bibliotheken en andere apparaten met DLNA ondersteuning zijn wel toegankelijk. Het geheel is met de BeoMusic-app te bedienen.

Goedkoop is het geheel niet. De Beosound Moment die als centrale hub dient, gaat voor € 2.195 over de toonbank en voor een leuke BeoPlay A9-speaker reken je nog eens € 2.149 af.
beoapp

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Hans3920

  Beschijden vind ik dit allerminst, dan ga ik wel voor Sonos, zij zijn wel van prijs verhoogd maar dit valt dan nog reuze mee.

 • Profielfoto
  Michiel Knol

  Zolang Spotify en Apple Music niet worden ondersteund is het geen serieuze concurrent voor Sonos (ook nog geen Apple Music ondersteuning, maar dat is al wel aangekondigd).

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Ik kies ook nog steeds voor Sonos. B&O is gewoon veel te duur voor wat het is! Maar dat neemt niet weg dat ik het design niet apprecieer, want dit mag er zeker zijn;-)

 • Profielfoto
  Afroman

  Is het nog steeds een zelfstandig bedrijf of is het onderhand al verkocht?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Heb ’t altijd een beetje een saai seniorenmerk gevonden. Net zoals Loewe. Binnen 5 a 10 jaar zijn ze beide verdwenen.

 • Profielfoto
  Airswing

  O, werk je daar dan?

 • Profielfoto
  Caszz

  Vond de libratone loop al duur genoeg.

 • Profielfoto
  hatolex

  @THX,

  Maar wel een senioren merk met een schitterend design, en een fantastische geluidskwaliteit.

  Maar ja dat kan ook niet anders als je het grootste geluidslab ter wereld hebt.

  Dus volgens mij zijn design en kwaliteit niet aan leeftijd gebonden.

 • Profielfoto
  Pietje13

  De vergelijking tussen Sonos en Bang & Olufsen is hetzelfde als een Seat Me vergelijken met een Audi A7. Ja het zijn allebei auto’s..

  Bang & Olufsen heeft een bepaalde klasse en voor het geld van een aantal speakers of een televisie kun je je gezin ook twee weken in een vijf sterren hotel op Curacao laten doorbrengen in het hoogseizoen.

  Dan wordt je dus inderdaad gauw een seniorenmerk omdat oudere mensen het kunnen betalen. Zodra de kinderen zijn uitgevlogen gaan ze eens aan zichzelf denken.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik denk dat B&O de boot qua connectivity gemist heeft. Ik heb nu al twee Libratone airplay luidsprekers.

 • Profielfoto
  MacRay

  B&O en software – geen goede combi..

  BeoSound Moment kent te veel bugs..