Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 augustus 2015

Bang & Olufsen onthult eigen multiroom audiosysteem

High-end audiomerk Bang & Olufsen heeft BeoLink Multiroom geïntroduceerd, een nieuw audiosysteem dat de concurrentie met SONOS aan kan gaan. Het systeem werkt draadloos met speakers door het hele huis en laat zich via iOS-apps bedienen.

Naast het bekende design hebben de speakers nog een unieke eigenschap: je raakt ze simpelweg aan om te activeren. Ben je in een kamer waar geen muziek is? Raak de speaker aan en het afspelen begint.

Het hart van het systeem is de Beosound Moment, die doet dienst als hub. Bestaande draadloze B&O-speakers zoals de BeoPlay A9 zijn te combineren met het systeem. Voor oudere speakers is een convertor beschikbaar. De BeoLink-familie is uit te breiden met controllers en televisies.

Bang & Olufsen begint bescheiden met de integratie van diensten. Er is ondersteuning voor Deezer en TuneIn Radio, maar Spotify en Apple Music ontbreken. iTunes-bibliotheken en andere apparaten met DLNA ondersteuning zijn wel toegankelijk. Het geheel is met de BeoMusic-app te bedienen.

Goedkoop is het geheel niet. De Beosound Moment die als centrale hub dient, gaat voor € 2.195 over de toonbank en voor een leuke BeoPlay A9-speaker reken je nog eens € 2.149 af.

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen onthult eigen multiroom audiosysteem
Sluiten