Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2015

Apple zegt geen telecomplannen te hebben

Apple reageert zelden op geruchten, maar was er vandaag als de kippen bij om te ontkennen dat het een telecomprovider in de Verenigde Staten en Europa wil worden. De Amerikaanse website Business Insider hielp dit gerucht maandag de wereld in.

Een woordvoerder van Apple zegt nu tegen Reuters dat er nooit plannen geweest zijn om onder eigen naam een virtuele mobiele provider te starten en dat het bedrijf hier ook niet met providers over gesproken heeft.

Bronnen van Business Insider beweerden dat Apple netwerkcapaciteit van Amerikaanse en Europese providers wil huren om binnen 5 jaar direct telecomdiensten aan consumenten te verkopen. Het zou daarbij de netwerken van verschillende providers willen combineren voor optimaal signaal. Dat gerucht is nu echter naar de prullenmand verwezen.

Concurrent Google verkoopt onder de naam Project Fi wel direct telefoon­abonnementen bij zijn Nexus 6-smartphone. Apple heeft al een eigen simkaart, maar die wordt alleen gebruikt voor data op de iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zegt geen telecomplannen te hebben
Sluiten