‘Apple TV 4 in oktober voor minder dan 200 euro te koop’

26 reacties

Het lijkt er nu echt op dat de langverwachte nieuwe Apple TV tijdens het special event van 9 september onthuld zal worden. De prijs is naar verwachting tussen de 150 en 200 euro en Apple zal het huidige model blijven verkopen als instapper voor 79 euro.

Dit heeft scooptijger Mark Gurman gehoord van zijn bronnen binnen Apple. Hoewel de Apple TV in oktober te koop zal zijn, moet op een tv-streaming-pakket uit Cupertino waarschijnlijk tot volgend jaar gewacht worden.

De nieuwe set-top box zal door zijn A8-chip niet alleen aanzienlijk krachtiger dan de huidige model zijn, maar ook de door veel gebruikers gewenste App Store bieden. In aanvulling op spraakbesturing met Siri wordt ook een nieuwe afstandsbediening met touchpad verwacht. Nieuwe geruchten spreken ook van een ingebouwde Kinect-achtige bewegingssensor, maar of dat echt zo is weten we hoogstwaarschijnlijk op 9 september.
event9sep2015-16x9

Software-update voor Apple TV 3

Opmerkelijk is dat de derde generatie Apple TV volgens de bronnen van Gurman als budget-optie op de markt zal blijven. Om het apparaat aantrekkelijk te maken, plant Apple naar verluidt een software-update die de TV-streamingdienst ook met de settopbox uit 2012 zal werken. De App Store blijft voorbehouden aan de Apple TV 4.

Het streaming-tv-pakket van Apple zal zich in eerste instantie op de VS richten, waar de laatste deals met televisienetwerken bijna rond zijn.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Heel benieuwd wat de nieuwe Apple TV moet gaan voorstellen.

  Tegelijkertijd denk ik niet dat we er in Europa veel aan zullen hebben.
  Toch zie ik de nieuwe Apple TV als mogelijk beduchte concurrent voor een XBOX en Playstation, mits Apple het slim aanpakt.

 • Profielfoto
  queenfan

  Als men bij Apple de Apple TV open zet voor developers dan wordt het ook interessant.

 • Profielfoto
  Lexis

  Dollar, zal wel 229 euro worden.

 • Profielfoto
  Imade

  Pas als diensten als NLziet, NPO of diensten als Horizon GO (Ziggo) erop komen zal deze versie aantrekkelijk worden.

 • Profielfoto
  Zakske

  Volgens mij wordt er in dat hele artikel nergens over Europese prijzen gesproken, en Apple kennende is “minder dan $200” gewoon $199. Wellicht dat er één model komt met minder functionaliteit voor $149, en dat het topmodel $199 kost. Verwacht maar dat de prijs hier dan €169 en €229 wordt.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Is het ‘minder dan 200 euro’ of ‘maar liefst 200 euro’?
  We gaan het meemaken, maar gezien de prijs denk ik dat het niet als zoete broodjes zal gaan. Die apps ben ik wel benieuwd naar.

 • Profielfoto
  Kyhd

  Even een off topic vraag; waarom zijn jullie altijd een dag/paar dagen later met nieuws?

 • Profielfoto
  SvS

  Er werkt maar 1 redacteur, onze beste Raymon, @kyhd. En die geniet van zijn weekenden, zijn goed recht.;-)

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Duur want je zal ook nog een abonnement van 40 euro per maand moeten betalen en dan ook nog een internet aansluiting met onbeperkt volume wat bij Proximus 48,50 euro is dus totaal met Apple tv 88,50 euro per maand terwijl je een all in pakket bij Proximus met Netflix, 250 tv zenders digitaal, onbeperkt internet plus telefonie en ook nog 2 gb mobiel internet voor op je iPad of tab voorb 75 euro hebt. Tevens ga je vanaf dit najaar ook je smartphone ongeacht het os kunnen verbinden met je settopbox om alle bestanden weer te geven dus sorry Apple maar dit gaat echt geen succes worden wegens te duur voor te weinig

 • Profielfoto
  Imade

  @Ron V Luyt – die abbo is alleen in de VS “zeker” hoe het hier gaat is NIET bekend.

 • Profielfoto
  McJohn

  Ik ben vooral blij (als het effectief allemaal juist is wat men schrijft) dat de Apple TV gen. 3 nog niet direct afgeschreven wordt. De Apple TV is iets wat ik haast dagelijks wel gebruik.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Jeeeuj?

 • Profielfoto
  Harryman

  Ehm … moet die kop niet zijn: ‘Apple TV wordt in oktober tweemaal zo duur’?

 • Profielfoto
  Tomac5

  Ehm … moet die kop niet zijn: ‘Apple TV wordt in oktober tweemaal zo duur’?

  Inderdaad! Andere sites brengen het nieuws als zijnde dat het apparaat duurder wordt, maar hier wordt ‘ie minder dan 200 euro’:|

 • Profielfoto
  pruus

  Pluim voor Raymon, soms wat later, maar heeeeel vaak rap op de ton!

 • Profielfoto
  Odie

  Mensen mensen, laat het oordelen nou even achterwege tot we weten OF er een nieuwe AppleTV komt en zo ja wat ie gaat bieden en tegen welke prijs.

  Al dat gespeculeer en oordelen op basis van speculaties. Wat heeft dat nou voor zin?

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Thuis maken wij veelvuldig gebruik van de Apple Tv, elke grote content aanbieder heeft tegenwoordig een App voor de iPad of iPhone die via airplay te streamen is naar het grote scherm. Min punt, je moet alles via je iPad of iPhone streamen. Als dat straks allemaal standaard in het kastje zit zou het mijn leven een stuk makkelijker maken. Nu TV eindelijk ‘On-Demand’ begint te ontdekken, denk ik dat Apple perfect op tijd is om al die content-houders lekker aan het werk te zetten. I.p.v. Rtl op 4,5 en 7 krijgen we straks gewoon een app RTL. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk en Apple staat vooraan in de rij.

 • Profielfoto
  Demmer1992

  Zag de ATV3 zojuist liggen bij de Media Markt voor €64,95.
  Verwacht dan ook echt dit keer dat de ATV4 zal worden aangekondigd.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Als de nieuwe generatie Apple TV4’s rond de Euro 200,– kost, koop ik hem beslist niet. Het is al jaren bekend, dat de aandeelhouders, die miljarden hebben geïnvesteerd in Apple, zakkenvullers zijn. Voor Euro 35,– heb ik een Google Chromecast, die werkt met Android, iOS en Windows. Of een Eminent EM7480 voor rond de Euro 100,–.Bij apple zien ze alleen maar $ tekens in hun ogen.
  Dat blijkt wel, dat de nieuwe iPhone 6s, die 9 september wordt gepresenteerd, maar 16 GByte opslag heeft, en voor een 64 Gbyte iPhone6s moet Euro 100,– meer worden betaald. Terwijl extra geheugen een kwestie van dubbeltjes is.
  Het schiet een beetje door bij die jongens in Cupertino, California.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Kan de volgende die het woordje ‘scooptijger’ gebruikt onverwijld gefussileerd worden ?

 • Profielfoto
  Bman

  Scooptijger

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik denk dat dit een slim apparaatje is. Zit nog met een ATV2, dus ben wel toe aan een update. Hopelijk hebben ze ook iCloud Fotos goed geintegreerd. Die app shop voor ATV zie ik ook wel zitten. Bring it on.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  O ja stabiel Airplay is wel een must…

 • Profielfoto
  daantje22

  Met de Apple tv 3 heb ik vaak dat mijn iPad/iPhone van Airplay afschiet en ik op mijn idevice dan weer moet schakelen naar airplay omdat hij van airplay sfschiet en weer op mijn iPad/iPhone verdergaat, erg irritant..

  Meer mensen hier last van? En zou de toekomstige apple tv ook stabieler zijn qua dat van airplay afspringen of heb ik een gaar exemplaar?

  Internet verbinding is top, daar ligt het niet aan, hij buffert gewoon goed, alleen het telkens van airplay afschieten is ***

 • Profielfoto
  nebilem

  Apple bewijst hier met de nieuwe atv dat ze de beste zijn op innovatie gebied. Een nieuwe atv met een appstore dat heeft niemand nog. 200-250 euro vind ik een uistekende prijs.

 • Profielfoto
  mctazman

  Met de Apple tv 3 heb ik vaak dat mijn iPad/iPhone van Airplay afschiet en ik op mijn idevice dan weer moet schakelen naar airplay omdat hij van airplay sfschiet en weer op mijn iPad/iPhone verdergaat, erg irritant..

  Meer mensen hier last van? En zou de toekomstige apple tv ook stabieler zijn qua dat van airplay afspringen of heb ik een gaar exemplaar?

  Internet verbinding is top, daar ligt het niet aan, hij buffert gewoon goed, alleen het telkens van airplay afschieten is ***

  Daar heb ik hier ook last van. Erg irritant. Hoewel het veel vaker voorkomt op de iPhone6, dan op de iPad Air (1).

  Persoonlijk vind ik 200 euro (als dat de prijs wordt) bijzonder veel geld. Maakt het een twijfelgeval voor mij. Iig tot er een Plex app is & hopelijk NLZiet.

  Aan de andere kant is er geen enkele reden waarom de huidige apps niet zouden werken. De iPhone 6 is al FullHD, dus die apps zouden er gewoon goed uit moeten zien op de TV. Als Apple de touch interface goed kan vertalen naar de afstandsbediening (in de software), dan zou dat gewoon moeten werken…