Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 31 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Apple TV 4 in oktober voor minder dan 200 euro te koop’

Het lijkt er nu echt op dat de langverwachte nieuwe Apple TV tijdens het special event van 9 september onthuld zal worden. De prijs is naar verwachting tussen de 150 en 200 euro en Apple zal het huidige model blijven verkopen als instapper voor 79 euro.

Dit heeft scooptijger Mark Gurman gehoord van zijn bronnen binnen Apple. Hoewel de Apple TV in oktober te koop zal zijn, moet op een tv-streaming-pakket uit Cupertino waarschijnlijk tot volgend jaar gewacht worden.

De nieuwe set-top box zal door zijn A8-chip niet alleen aanzienlijk krachtiger dan de huidige model zijn, maar ook de door veel gebruikers gewenste App Store bieden. In aanvulling op spraakbesturing met Siri wordt ook een nieuwe afstandsbediening met touchpad verwacht. Nieuwe geruchten spreken ook van een ingebouwde Kinect-achtige bewegingssensor, maar of dat echt zo is weten we hoogstwaarschijnlijk op 9 september.

Software-update voor Apple TV 3

Opmerkelijk is dat de derde generatie Apple TV volgens de bronnen van Gurman als budget-optie op de markt zal blijven. Om het apparaat aantrekkelijk te maken, plant Apple naar verluidt een software-update die de TV-streamingdienst ook met de settopbox uit 2012 zal werken. De App Store blijft voorbehouden aan de Apple TV 4.

Het streaming-tv-pakket van Apple zal zich in eerste instantie op de VS richten, waar de laatste deals met televisienetwerken bijna rond zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple TV 4 in oktober voor minder dan 200 euro te koop’
Sluiten