‘Apple Store Brussel opent 19 september’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Belgische lezers kunnen hun iPhone 6s waarschijnlijk in een officiële Apple Store gaan kopen. De openingsdatum van de eerste Belgische Apple Store aan de Gulden-Vlieslaan in Brussel staat zo goed als zeker vast op 19 september 2015.

De datum staat in een document van de Kruispuntbank van Ondernemingen, een overheidsregister met gegevens van alle Belgische bedrijven en winkels. Weblog Apple Nieuws Vlaanderen heeft er de hand op gelegd.

De Brusselse Apple Store komt in een nieuwbouwgebied tussen flagship stores van modewerken Zara en Marks Spencer, die winkels openden eerder dit jaar al. In februari meldde OMT als eerste dat de inrichting van het nieuwe pand aan de Gulden-Vlieslaan in Brussel begonnen was. In juni bevestigde Apple de komst van de Flagship Store officieel.


De winkel krijgt 1500m2 winkeloppervlakte en plafons van ruim 9 meter hoog. De Brusselse Apple Store wordt een flagship store, dat wil zeggen dat het de mooiste winkel van het land is en er extra workshops worden geven. Omliggende winkels zijn al open, maar Belgische Apple-fans moeten het nog een maandje volhouden. Naast Brussel staan naar verluidt ook Apple Stores in Antwerpen en Gent op de planning.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  queenfan

  Ben nog niet eens in een van de Apple stores in NL geweest.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ben benieuwd of de iPhone 6s (Plus) dan ook in de verkoop zal gaan in België.
  Geruchten gaan dat het op Vrijdag 18 September te koop zal zijn maar dat zal bij de grotere markten zijn zoals USA, UK, Frankrijk en Duitsland.

  En Apple, er staan aardig wat lege panden in Rotterdam Centrum;)

 • Profielfoto
  MrPapple

  Brussel is goed, Gent zou nog beter zijn ;-):razz:

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  T-Shirt scoren voor het OMT Apple Museum ?

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ik woon in Antwerpen en zou echt niet weten waar de winkel zou kunnen komen op korte tijd. De handelsbeurs of postkantoor hebben nog aardig wat verbouwing nodig en zijn in 2016 nog niet klaar.

 • Profielfoto
  steveb

  apple eco systeem
  plafonds van 9m hoog?

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik woon in Antwerpen en zou echt niet weten waar de winkel zou kunnen komen op korte tijd.

  Het pand van de Handelsbeurs duurt nog jaren en ligt niet aan de Meir, maar aan de Twaalfmaandenstraat. Het Postkantoor aan de Groenplaats ligt ook veel te ver van de Meir.

  Opties zijn bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis op de Meir (lastig, want daar zitten The Chocolate Line en Café Imperial) of het Osterriethhuis (Meir 85). De huurder van dat laatste heeft slechts een kort contract.

 • Profielfoto
  bigkevx2

  Ben nog niet eens in een van de Apple Stones in NL geweest

  Dit draagt net zoveel bij aan de discussie als wanneer ik nu zeg;
  Ik ben nog nooit naar een Queen concert geweest

  Maar ja, wel een mooie eerste reactie, daar verdien je natuurlijk veel respect mee.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Super dat belgie eindelijk zijn eerste Apple
  Store krijgt. Hopelijk komt er mettertijd ook in Brugge een store. Dit zou namelijk een mooie locatie zijn ook omdat Brugge jaarlijks miljoenen toeristen trekt en mooie historische panden heeft. En dan maar hopen dat de Belgische Apple klanten hun tweederangspositie als klant bij Apple kwijtraken want de verkoopmethode van de Apple watch waarbij je als Belg hem perfect online kunt kopen en vanuit Nederland laten leveren in een ups point zoals smatch Rijsel is belachelijk omdat de ups vervoerders over belgie naar Frankrijk rijden en hier ook ups oftewel Kiala punten zijn waar de leveringen evengoed zouden uitgevoerd kunnen worden. Het is gewoon een kwestie van klantgerichtheid namens Apple . In ieder geval ben ik wel super blij met de Apple watch wat trouwens ook al de mooiste en meest uitgebreide smartwatch is die ik ooit al heb gehad en niet te vergeten dat de batterij wel buiten verwachting om 2 dagen meegaat. In ieder geval hoop ik dat de Belgische consumenten bij Apple in de toekomst gelijk worden behandeld als die van de omliggende landen zodat zij niet meer genoodzaakt zijn de grens over te steken en de Nederlanders wens ik een prijsverlaging toe want het prijsverschil met alle andere landen omwille van de zogenaamde thuiskopieheffing vind ik al helemaal te gek voor woorden.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Wat een vreselijk naargeestig pand op deze foto’s

 • Profielfoto
  basiel

  Het is plafonds en niet plafons.
  #taalcorrectie

 • Profielfoto
  queenfan

  Ben nog niet eens in een van de Apple Stones in NL geweest

  Dit draagt net zoveel bij aan de discussie als wanneer ik nu zeg;
  Ik ben nog nooit naar een Queen concert geweest

  Maar ja, wel een mooie eerste reactie, daar verdien je natuurlijk veel respect mee.

  Dus ik mag niet aangeven dat ik nog niet eens in een NL Apple store geweest ben, dat ik niet zo gek ben om speciaal 2 uur te gaan rijden om in A’dam een Apple Store in te gaan??

  Maar goed ik verdien er respect mee…………………..:confused:

 • Profielfoto
  Mich

  @Ron2010
  Wij Belgen zijn gewoon geen prioriteit voor Apple. En geef ze eens ongelijk.
  Met een luttele 12 miljoen inwoners in vergelijken met China verdwijnen we in het niets. Het is vervelend, ja dat wel. Vind ik ook frustrerend. Maar ik kan ze volkomen begrijpen hoor.
  En als je echt een Watch wil heb je er een hoor. Heb de mijne in Marseille opgepikt. Maar Rijsel en Parijs zijn heel erg haalbaar voor een op en af tripje.