Apple Store-app ondersteunt nu betalen met cadeaubonnen

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Na een grondige verbouwing van de Apple-website, waarbij de website en store geïntegreerd werden, heeft ook de officiële Apple Store-app een update gekregen. Hier geen grote vernieuwingen, maar wel een welkome toevoeging.

In versie 3.4 van de Apple Store-app is het mogelijk om met een cadeaubon te betalen. Die functie ontbrak sinds de eerste versie van de app.

Een cadeaukaart is net voor het plaatsen van een bestelling toe te voegen in het Kassa-scherm. Je kunt de kaart scannen met de camera van je iPhone, maar de code handmatig overtypen is ook mogelijk. Nog een klein detail: bij het redesign van de Apple-website werd het winkelwagentje vervangen door het tasje. Dat is nu ook rechts­onder in de Apple Store-app te vinden, waardoor de site en app beter op elkaar aansluiten.
apple store-app-cadeaubon-001

iTunes-kaart en Apple Store-cadeaubon

Apple heeft twee soorten cadeaubonnen: de iTunes-kaart en de App Store-cadeaubon. De iTunes-kaart is vaak bij supermarkten en boekenwinkels te vinden en alleen geldig in de iTunes-, iBooks- en App Store. De Apple Store-cadeaubon wordt door Apple zelfs verkocht en is geldig in de online en offline Apple Store bij de aanschaf van hardware en accessoires.
apple-bonnen

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  In versie 3.4 van de Apple Store-app is het mogelijk om met een cadeaubon te betalen. Die functie ontbrak sinds de eerste versie van de app.

  Bedoel je die cadeaubon/kaart die je bij de supermarkt kan kopen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Glad you asked, artikel aangevuld me een stukje verduidelijking.

 • Profielfoto
  Niels

  @Raymon: Haha, dacht al, even wachten op kortingsacties en daarna gelijk even voor 2000 euro iTunes cards halen voor 1750 euro. En daar dan een nieuwe Mac mee kopen. Was het maar zo mooi:p