Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple Music-chef Ian Rogers stapt op

Twee maanden na de lancering verliest het Apple Music-team een belangrijk kopstuk. Voormalig Beats Music-CEO Ian Rogers verlaat Apple om in Europa te gaan werken. Rogers stond onder andere aan de wieg van radiozender Beats 1.

Volgens The Financial Times vertrekt Rogers onverwacht, hij zou niet langer in de muziekindustrie en Verenigde Staten willen werken en overstappen naar een Europees bedrijf dat in een andere branche opereert.

De voormalig CEO van Beats Music kwam bij Apple op de loonlijst nadat de iPhone-maker Beats in 2014 voor 3 miljard dollar overnam. Rogers hield zich naast de integratie van Beats Music in Apple’s streamingdienst bezig met het opbouwen van radiozender Beats 1. Hij was de man die DJ Zane Lowe aannam en zich de muziekmix en shows op Apple’s radiozender uitdacht.

Spannende tijd voor Apple Music

Rogers vertrekt vlak voordat de proefperiode van Apple Music afloopt. Eind september is het tijd om te kiezen: een abonnement nemen of Apple Music na de proefperiode niet verlengen. Eerder deze maand maakte Apple bekend dat 11 miljoen mensen een proefabonnement hebben genomen, waarvan er 2 miljoen hebben gekozen voor het gezinsplan. Ter vergelijking heeft Spotify momenteel 20 miljoen betalende gebruikers.

Video: Apple Music in vogelvlucht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music-chef Ian Rogers stapt op
Sluiten