Apple hint naar meer eigen Android-apps

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Krijgt Apple met het ontwikkelen van Apple Music voor Android de smaak te pakken? Een vacaturetekst hint ernaar dat de iPhone-maker meer apps voor Android wil gaan uitbrengen. Momenteel heeft Apple al twee Android-apps in ontwikkeling.

De vacature werd door 9to5Mac ontdekt en spreekt van de ontwikkeling van ‘spannende nieuwe mobiele producten op het Android-platform.’ Wat zou Apple te winnen hebben met meer eigen Android-apps?

Eerst even een stapje terug. De Amerikaanse website ziet in de vacature een verborgen aankondiging naar meer Android-apps uit de stal van Apple. Momenteel werkt het bedrijf aan twee Android-apps, namelijk Apple Music en een ‘Move to iOS‘-app voor iOS 9. Die laatste wordt gemaakt om Android-gebruikers makkelijk te laten overstappen naar de iPhone.
android-vacature

Schiet Apple er iets mee op?

Diensten als iMessage en FaceTime zijn potenti├źle kandidaten. Apple kan zich zo gemakkelijk in de markt voor Messengers mengen. FaceTime werd ge├»ntroduceerd als open platform dat door meer besturingssystemen ge├»ntegreerd zou kunnen worden, maar zover is het nooit gekomen. De iTunes Music Store zou samen met Apple Music de overstap kunnen maken.

In 2013 zei Tim Cook niets principieels tegen het uitbrengen van Android-apps te hebben. De vraag is wat Apple ermee opschiet. Exclusieve, goed geïntegreerde diensten als FaceTime zijn belangrijke pluspunten van de iPhone en iPad, als die op iedere Android-telefoon gaan werken, verminderd dat de waarde van de iPhone.

Hoe dan ook een spannende ontwikkeling. Wij kijken uit naar de eerste twee officieel aangekondigde Apple-apps voor Android en de feedback van de Android-community op Apple Music.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  Dansen met de duivel……

 • Profielfoto
  knekkie

  Visitekaartjes droppen om mensen binnen te hengelen met de diensten die Apple levert.

  Slimme zet. Maar niet uniek Microsoft en Google doen het zelfde omgekeerd.
  Een strategie die ook voor google en Microsoft werkt. Die hebben ook al hun diensten crossplatform en op het web beschikbaar voor een ieder die dat wil. En als dat goed genoeg is is er een kans dat je meer gaat investeren in dat ecosysteem en uiteindelijk de overstap maakt.

  Microsoft geeft je One Drive en Office 365 op Android, iOS en het web en heeft Windows 10 als platform waar ze je naartoe proberen te hengelen. Maar als je gebruiker bent verdienen ze al aan je middels de betaalde diensten.

  Zelfde geld voor Google. Die heeft Google Maps, search, Now en tig andere diensten waarbij je betaald met je privacy. wil je de beste ervaring kan je je lol op met de native Android en iOS apps.

  Waarom zou Apple het omgekeerde niet bij Windows 10 en Android doen.
  Logisch dat ze dan eerst gaan kijken waar het meest te halen valt.

 • Profielfoto
  Dickdewit

  Zou wel fijn zijn als FaceTime ook naar Android gaat. Kan je ook met Android mensen facetimen.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Heb ik wat gemist? Apple Music op Android? Asjemenou. :grin:

 • Profielfoto
  wensink

  Heb ik wat gemist? Apple Music op Android? Asjemenou.:grin:

  Ja, dan heb je inderdaad wat gemist, dit is al bij de introductie bekend gemaakt;)