Apple haakt in op MTV Video Music Awards

In de VS werden zondag de MTV Video Music Awards uitgereikt en Apple was er natuurlijk bij om Apple Music onder de aandacht te brengen met twee commercials. De clips vormen samen een klein verhaaltje met muzikant The Weeknd in de hoofdrol.

De commercials werden direct na het optreden van The Weeknd tijdens de awards getoond en laten zien hoe de muzikant zich met Apple Music klaar maakt voor de after party. Er is een gastrolletje voor John Travolta.

Apple heeft de video’s zelf nog niet geüpload, maar The Weeknd heeft ze op zijn YouTube-kanaal geplaatst. Detail: Apple Music wordt gestart vanaf een lege iPhone zonder andere geïnstalleerde apps. De nadruk ligt op Beats 1 en Apple Music Playlists.

https://www.youtube.com/watch?v=Im4g6hWflFo

Dat The Weekend de hoofdrol speelt is geen toeval. Apple lijkt de Canadese zanger geadopteerd te hebben en te willen lanceren als een van de volgende grote artiesten. Zijn hit Can’t Feel My Face werd afgelopen maand al grijs gedraaid op radiozender Beats 1. De zanger wist overigens geen award binnen te slepen.

https://www.youtube.com/watch?v=MujYVGWEJaw

Reageer op artikel:
Apple haakt in op MTV Video Music Awards
Sluiten