Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2015

Officieel: iPhone-event op 9 september


Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd voor een special event op 9 september. Het zal plaatsvinden om 19:00 uur Nederlandse tijd. Tijdens het event zal Apple de iPhone 6s (Plus) en de definitieve releasedatum van iOS 9 onthullen. Mogelijk komt er ook een nieuwe Apple TV.

Nieuwe, grote locatie

Zoals verwacht vindt het evenement plaats op een nieuwe locatie, namelijk het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Dat is een grote zaal die plaats heeft voor 7000 man. Apple wil flink uitpakken.

Het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco.

Nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus

De iPhone 6s (Plus) is een zekerheidje. Het nieuwe toestel van Apple zal vooral aan de binnenkant een upgrade krijgen met een drukgevoelig Force Touch-scherm, 12 megapixel camera, mogelijk een OLED-scherm en ondersteuning voor het 4G+ netwerk.

Verder krijgt de iPhone 6s uiteraard een snellere A9-chip en mogelijk ook 2GB RAM. Het is vooralsnog onduidelijk of het basismodel 16GB blijft, of een upgrade naar 32GB krijgt. Op het gebied van uiterlijk veranderd er weinig, alleen mogelijk een nieuwe, rosegouden kleur.

Apple TV en iPhone 6c mogelijk

Tijdens het evenement op 9 september wordt ook een nieuwe Apple TV verwacht. Fans wachten al lange tijd op een nieuwe settopbox van Apple. De nieuwe Apple TV krijgt naar verluidt de beschikking over een App Store, A8-chip, een afstandbediening met Touch Controls en bediening met Siri.

Onduidelijk is of er ook een iPhone 6c komt. De geruchten spreken elkaar tegen en er zijn nog geen onderdelen van de nieuwe, plastic iPhone gelekt.

Hints in de uitnodiging?

Het is altijd zoeken naar een hint in de uitnodiging die Apple verstuurt. Vooral de kleurige golven vallen op. Misschien toch een hint naar een kleurrijke iPhone 6c, of de RGB-kleuren van een televisiescherm? Aanvullingen en meedenken graag in de reacties.

Siri laat nog weinig los…
Reageer op artikel:
Officieel: iPhone-event op 9 september
Sluiten