Android Wear werkt nu ook met de iPhone

De Apple Watch heeft zojuist een boel nieuwe concurrenten gekregen. Google heeft aangekondigd dat Android Wear-watches ook met de iPhone gaan werken. De LG Watch Urbane is de eerste Android-smartwatch die de ondersteuning officieel krijgt.

Google heeft een app genaamd Android Wear for iOS uitgebracht, die als hub tussen de platforms dient. De functionaliteit van Android Wear-horloges met iOS beperkt zich tot notificaties, fitness en Google-apps.

Google meldt dat nieuwe Android Wear-horloges van onder andere Huawei (onderstaande foto), Asus, en Motorola ondersteuning voor iOS krijgen. Verder is een iPhone 5 en iOS 8.2 of hoger hoger vereist. De integratie is niet zo compleet als de Apple Watch, maar completer dan die van de Pebble Time.

Android Wear met iOS: de mogelijkheden

Google moet net als iedere andere fabrikant rekening houden met de limitaties die Apple aan ontwikkelaars oplegt. Dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om te telefoneren of op iMessage-berichten te antwoorden. Dit is wel mogelijk:

  • Notificaties van de iPhone worden ook op Android Wear weergeven.
  • Enkele native apps zoals weer en vertalen draaien op het horloge.
  • Google Now geeft notificaties en kaaren op het horloge.
  • Het is mogelijk om verschillende wijzerplaten in te stellen.
  • Stemgestuurd zoeken werkt samen met de Google-app op de iPhone.
  • Fitness tracking werkt niet met HealthKit, maar met Google Fit.
  • Alleen interactieve notificaties van Google’s eigen apps zoals Hangouts, Gmail en Google Calendar.

Oudere smartwatches werken onofficieel

Officieel werkt Android Wear voor iOS alleen met nieuwe smartwatches van Huawei, Asus, en Motorola. Onofficieel werkt het ook op praktisch ieder bestaand Android Wear-horloge dat Android Wear 1.3 draait. Een factory reset is genoeg om de iOS-app het horloge te laten herkennen. 9to5Google maakte een video-impressie met een iPhone en Moto 360.

Reageer op artikel:
Android Wear werkt nu ook met de iPhone
Sluiten