Adidas koopt fitness-apps Runtastic

Door: Raymon Mens - 2 reacties

De champagne kan open op het hoofdkantoor van Runtastic. Het Oostenrijkse bedrijf dat fitness-apps maakt is woensdag door sportmerk Adidas overgenomen voor maar liefst € 220.000.000, oftewel meer dan 3 euro per geregistreerde gebruiker.

Runtastic begon in 2009 met een enkele app, maar heeft inmiddels meer dan 20 apps die zich op verschillende sporten richten. Daarnaast heeft het bedrijf een sociaal fitness platform en maakt het eigen fitnesstrackers.

In een blogpost laat Runtastic weten dat er voorlopig niets veranderd. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren onder de Adidas Groep en verwacht in de toekomst sneller uit te kunnen breiden om een betere fitness-ervaring te bieden.

Adidas werkt al enkele jaren aan sensoren voor sporten en wearables, zoals een slimme voetbal. Het bedrijf heeft net als concurrent Nike een aantal eigen apps voor sporters en wil met de aankoop van Runtastic zijn positie op de digitale fitnessmarkt versterken.
runtastic

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    knekkie

    Is dit een strategische zet om gelijk te komen met Nike of zal er meer achter zitten?

  • Profielfoto
    mytecmaster

    220 miljoen voor zo,n generieke app? Tegenwoordig zijn er zoveel: Endomondo, Runkeeper, Strava, en nog honderden anderen. Voor mij is de werking bijna allemaal hetzelfde. En wat is de gebruiker a 3 euro per stuk waard? Ik heb mijn hardloop horloge gekoppeld aan een aantal platforms zo lijk ik misschien een goede gebruiker te zijn, maar dat gaat allemaal automatisch..