Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2015

21,5-inch Retina iMac duikt op in OS X-beta

Gisteren vroegen we ons af of alle iMacs dit jaar een Retina-scherm krijgen, vandaag lijkt dat min of meer bevestigd. In de maandag­avond uitgebrachte zesde beta van OS X 10.11 El Capitan blijken instellingen voor een 21,5-inch Retina iMac aanwezig.

De Franse blog Consomac heeft de nu nog verborgen instellingen voor het scherm ontdekt. Te zien is dat de kleine Retina iMac een schermresolutie van 4096 bij 2304 pixels krijgt. Dat sluit aan bij eerdere geruchten.

Het icoon dat de nieuwe iMac aanduidt is gelijk aan dat van de oudere iMac-modellen, een indicatie dat Apple alleen de binnenkant van de kleine iMac vervangt en het uiterlijk ongewijzigd blijft. Er zijn ook aanwijzingen gevonden naar een nieuw model 27-inch Retina iMac.

De bevinden komen vlak nadat de doorgaans betrouwbare analist Ming Chi-Kuo zei nieuwe iMacs met krachtigere processors en een nieuw scherm te verwachten. In eerdere beta’s van OS X 10.11 El Captian werden ook al kleine aanwijzingen naar een 21-inch Retina iMac gevonden.

Gaat de iMac-lineup compleet Retina dit jaar? Reken maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
21,5-inch Retina iMac duikt op in OS X-beta
Sluiten