21,5-inch Retina iMac duikt op in OS X-beta

5 reacties

Gisteren vroegen we ons af of alle iMacs dit jaar een Retina-scherm krijgen, vandaag lijkt dat min of meer bevestigd. In de maandag­avond uitgebrachte zesde beta van OS X 10.11 El Capitan blijken instellingen voor een 21,5-inch Retina iMac aanwezig.

De Franse blog Consomac heeft de nu nog verborgen instellingen voor het scherm ontdekt. Te zien is dat de kleine Retina iMac een schermresolutie van 4096 bij 2304 pixels krijgt. Dat sluit aan bij eerdere geruchten.

Het icoon dat de nieuwe iMac aanduidt is gelijk aan dat van de oudere iMac-modellen, een indicatie dat Apple alleen de binnenkant van de kleine iMac vervangt en het uiterlijk ongewijzigd blijft. Er zijn ook aanwijzingen gevonden naar een nieuw model 27-inch Retina iMac.
retina21inchimac
De bevinden komen vlak nadat de doorgaans betrouwbare analist Ming Chi-Kuo zei nieuwe iMacs met krachtigere processors en een nieuw scherm te verwachten. In eerdere beta’s van OS X 10.11 El Captian werden ook al kleine aanwijzingen naar een 21-inch Retina iMac gevonden.

Gaat de iMac-lineup compleet Retina dit jaar? Reken maar.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Nice, zat hier al naar uit te kijken. 27 inch is wel erg groot

 • Profielfoto
  SvS

  Eenmaal 27″ en je wilt nooit meer kleiner.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Logische stap, nu Yosemite en Capitan retina optimized zijn.

  Vraag me wel af of je er echt wat aan hebt, want op de hoogste resolutie zijn de letters onleesbaar en dus moet je wel terugschalen.

 • Profielfoto
  AT024

  SvS: Onzin. Als je het te groot vindt en je hebt het niet nodig.
  Daarnaast vind ik te grote schermen niet fijn omdat ik pijn krijg aan mijn ogen

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Eenmaal 27″ en je wilt nooit meer kleiner.

  Eenmaal 24” en je wilt nooit meer kleiner, maar groter:-)

  (…)
  Vraag me wel af of je er echt wat aan hebt, want op de hoogste resolutie zijn de letters onleesbaar en dus moet je wel terugschalen.

  Uhm nee, want bij Apple’s implementatie van retina worden de UI elementen, incl. lettertypen op 2x gerenderd. Neem als voorbeeld de Retina MBP dit ik heb, die heeft een retina resolutie van 2880 bij 1800 pixels maar is eigenlijk nog steeds slechts een 1440×900 pixelscherm.