Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2015

Zwem-apps voor Apple Watch (on)mogelijk

In september maakt WatchOS 2.0 het mogelijk om native applicaties die gebruik maken van de sensoren van de Apple Watch te draaien. Dat schept mogelijkheden voor apps die nog niet door Apple zelf geïmplementeerde work-outs meten, zoals zwemmen.

Active in Time, het bedrijf achter onder andere Speedo Fit, heeft een app gemaakt die de Apple Watch gebruikt om baanlengte, totale afstand, tijd en hartslag te meten. Er is echter een probleem: mag dat wel van Apple?

Apple Watch is nuttig bij zwemmen

Zwemprestaties kunnen al gemeten worden met connected zwembroeken en zwembrillen. Wat de Apple Watch nuttiger maakt, is de mogelijkheid om de hartslag tijdens het zwemmen te meten. Dat is erg zinvol voor het meten van calorieverbranding en prestaties. Volgens Active in Time zijn er geen andere zwemtrackers die ook de hartslag meten.

World’s first Swim app

Onder het de noemer World’s first Swim app for the Apple Watch heeft het bedrijfje zijn Pebble-app naar de Apple Watch geport en er mee gezwommen. Dat blijkt prima te werken, de gegevens worden zelfs in HealthKit opgeslagen. Het enige probleem is dat het scherm niet aan blijft tijdens het zwemmen, waardoor de verzamelde gegevens pas achteraf bekeken kunnen worden.

Het probleem…

Of de Zwem-app ooit in de App Store zal verschijnen is op zijn minst twijfelachtig. Officieel is de Apple Watch namelijk niet geschikt om mee te zwemmen. Het horloge heeft een IP-rating van 7, dat wil zeggen dat het ongeveer 30 min op 1 meter diep onder water kan. Apple raadt af om er mee te zwemmen, in de App Store Guidelines is het volgende te lezen:

Apps that encourage users to use an Apple Device in a way that may cause damage to the device will be rejected.

Hoewel de app perfect werkt, zal deze om bovenstaande regel waarschijnlijk door Apple geweigerd worden. Het is hopen op een volledig waterdichte Apple Watch 2, tot die tijd zijn meer details over de slimme zwem-app te lezen op het blog van Active in Time.

Reageer op artikel:
Zwem-apps voor Apple Watch (on)mogelijk
Sluiten