Znaps brengt ‘Magsafe’ naar iPhone/iPad

15 reacties

MagSafe is al jaren een geliefd onderdeel van de MacBook Air en Pro, waarom heeft Apple nooit iets vergelijkbaars voor de iPhone uitgebracht? De behoefte is er zeker, bewijst de Kickstarter Znaps, een MagSafe-achtig systeem voor iPhone en iPad.

Snaps is een hit op Kickstarter en heeft praktisch alle funding al binnen. Het systeem bestaat uit twee delen: een adapter voor over een Lightning-kabel en magnetische connector voor in de iPhone. Kosten? Vanaf 9 dollar.

Volgens de makers is de plug klein genoeg ook met een hoesje nog prima te passen. Er is een variant voor zowel iOS (Lightning) als Android (Micro USB) en data-overdracht blijft mogelijk. We vroegen de makers hoe het met de MFI-keuring zat, maar volgens hem is dat niet nodig omdat de bestaande kabel met Made For iPhone-chip gebruikt wordt.
b0346486fed0f695ee22d287c7abe6a2_original
Vorig jaar verscheen een soortgelijk product, namelijk Cabin. Dat werd succesvol gefund maar heeft inmiddels te maken met flink vertraagde leveringen en slecht werkende producten. Hopelijk gaat het Znaps beter af, maar je bent gewaarschuwd. Alles alles goed gaat ontvangen de eerste kopers in december hun Znaps-adapters.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  pimmink

  Hebben, hebben, hebben……

 • Profielfoto
  bcgraaf

  Heb 2 sets besteld incl verzending 25 dollar.

 • Profielfoto
  ArMac

  Nou, ik kan me meer situaties herinneren dat ik juist blij was dat mijn telefoon vast bleef zitten aan mijn adapter, omdat deze anders op de grond was gevallen. Bijvoorbeeld wanneer deze op mijn bureau ligt, vast zit aan mijn tel en ik per ongeluk mijn telefoon van mij bureau afschuif. Of in de auto, dat deze in de aansteker zit en in een bocht gaat schuiven, met zo’n magneetkabel zou mijn iPhone door mijn auto vliegen (ik weet het, ik moet een houder kopen voor in de auto ;-))

  Hoevaak gebeurt het dat je datakabel in je telefoon hebt zitten terwijl je ermee loopt, dat iemand dan langsloopt en blijft hangen achter je datakabel? In de 6 jaar dat ik een iPhone heb, is het nog nooit voorgekomen.

  Voor mij zie ik hier het nut niet van in.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Heb een mophie juice pack met machnetic dockingstation en super tevreden over. Zo staat hij netjes in de lader en de juice pack geeft me ruim een verdubbeling van power

 • Profielfoto
  koningjordy

  Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS

 • Profielfoto
  Arthur345

  We vroegen de makers

  Eindelijk onderzoek van de schrijver zelf hier(y)(y)(y):!:

  Ga zo door.

 • Profielfoto
  polansky

  Kijk, daar heb je tenminste wat aan.

  Waarom kan Apple zelf niet met zoiets eenvoudigs komen?

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  koningjordy op 17 juli 2015
  Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS Je kan niet verwachten dat een betaalmiddel dat alleen in Nederland aanvaard is wereldwijd aanvaard wordt terwijl je een Nederland vaak tegen een muur van onwil aanbotst om credit cards of maestro te aanvaarden . Helaas begrijpen veel
  Nederlandse bedrijven dit niet

 • Profielfoto
  Niels

  Zie het nut er niet echt van in, een lightning cable gaat er net zo makkelijk in. Bovendien schiet die niet zomaar los en kan deze dus je iPhone mogelijk behoeden van een val (maar dat zal Apple bij het testen ook wel doorgehad hebben).

  Daarnaast zul je het plugje ook moeten verwijderen als je je iPhone aan je Mac wilt verbinden. En o ja, één ‘wrat’ (de camera) was kennelijk nog niet genoeg…

 • Profielfoto
  pruus

  Dit is zo simpel dat je je afvraagt waarom het niet eerder gemaakt is, en wel door Apple. En nu lekker universeel. In de auto, of waar ook. Lekker gemakkelijk koppelen. Mijn Pledge is net gerealiseerd. Nu nog heel lang wachten.

 • Profielfoto
  ray-

  bijkomend voordeel voor mij is, dat er geen stof in die connector kan op die manier. Bij mijn huidige en vorige iPhone had ik het probleem dat er te veel stof is in gekropen waardoor de connector niet goed meer werkte. Hiermee zou dat verleden tijd zijn

 • Profielfoto
  pruus

  En wat lees ik nu op kickstarter, ‘de magsafe-airplug’. Nooit meer gehannes met de oortjes of wat je er ook aan hangt. Beter geluid dan Bluetooth en nooit meer afbreken, buigen. Ik bestel ze direct, ach ik droomde even….

 • Profielfoto
  TBITW

  koningjordy op 17 juli 2015
  Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS

  Voor 10 euro kan je bij schril een prepaid creditcard kopen die je via ideal kan opladen. Deze kaart wordt overal geaccepteerd. Je moet wel 18 zijn om hem aan te vragen.

 • Profielfoto
  TBITW

  Daarnaast zul je het plugje ook moeten verwijderen als je je iPhone aan je Mac wilt verbinden.

  Nope, er kan data door de [s]magische[/s] magnetische plug!

 • Profielfoto
  olga.p2000

  Ik heb ook 3 adapters en 2 connectors besteld. Ideaal! Dat mis ik nu bij de nieuwe MacBook. Maar goed nieuws! De jongens bij succesvolle funding (wat nu een feit is) zullen ook een USB-C adapter maken! Geweldig! Ik vond MagSafe een van de beste uitvindingen voor MacBook(Air, in mijn geval). En dat die niet meer bij MacBook zat vond ik een zeer grote nadeel. Met zo’n USB-C adapter zal die helemaal terug zijn.