Wielersport App: volg de Tour op het wiel

5 reacties

Zojuist stapte in Utrecht de eerste renner op de fiets. De Grand Depárt is officieel begonnen en daarmee is de 102e editie van de Tour de France een feit! Om ook dit jaar het wieler­spektakel optimaal te beleven, ging OMT op zoek naar de beste Tour-app van 2015.

Hoewel de officiële Tour-app van hoofdsponsor Skoda een logische keuze lijkt, moedigt de onprettige vormgeving van de app aan om verder te zoeken. De app die alles in zich heeft om de Tour op het wiel te volgen, komt uit eigen land: de Wielersport App – “Gemaakt door en voor wielersport fans”.

Een universele Tour-app uit eigen land.
Een universele Tour-app uit eigen land.

De Wielersport App biedt zowel live-informatie als een naslagwerk met achtergrondinformatie over de Tour de France 2015. Het live-gedeelte van de app heeft drie schermen. Het eerste scherm toont live de positie van het peloton en van losse groepen renners op het parcours. Het tweede scherm bevat een live-blog en het derde scherm toont het hoogteprofiel.

Een live-blog met up-to-date informatie.
Een live-blog met up-to-date informatie.

Je kunt in de Wielersport App dus goed terecht als je de televisie even moet verlaten. Maar ook voor extra informatie over renners, planning en etappes kun je app raadplegen. Profielen van renners zijn gaaf vormgegeven met Twitter-accounts, prestaties en kenmerken. De etappes zijn beschreven in tekst, ondersteund met kaart en hoogteprofiel. Kortom: alles wat je wilt weten over de etappes van deze Tour! Als kers op de taart is het vanzelfsprekend ook mogelijk om de ranglijsten te raadplegen.

Etappe-informatie in de Wielersport App.
Etappe-informatie in de Wielersport App.

De Wielersport App valt op vanwege de hippe vormgeving en complete informatie. De universele app kent twee versies: een gratis versie en een betaalde versie. Beiden zijn te downloaden vanuit de App Store:

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  gielhendriks

  Gratis app is bijna onbruikbaar door alle reclame en pop-ups:-(

 • Profielfoto
  sedikit

  Gratis app is bijna onbruikbaar door alle reclame en pop-ups:-(

  Geldt dat niet alleen voor sport apps, maar voor alle sport tegenwoordig, dat je met reclame wordt doodgegooid? Het hoort er kennelijk bij! Het gaat alleen maar over/voor het geld. Als oorspronkelijk sportliefhebber ben ik al lang bezig met afhaken.

 • Profielfoto
  wacon

  Ergens ‘live’ gaan kijken bij de Tour, waar dan ook. Was zelf in Utrecht gisteren en het was machtig mooi en gezellig. Wat een aanmoedigingen per renner en vooral de NL renners natuurlijk. Een muur van gejuich en geklap steeg rond je op. Of je zag ze eerst op een scherm en paar seconden later het gejuich als een golf die voorbij ging. Je kreeg er spontaan kippenvel van. Daar kan geen app tegenop.

 • Profielfoto
  koen

  Het blijft lastig hè, die accenten in het Frans :grin:

 • Profielfoto
  olafnagels

  ziet er een leuke app uit. gebruik ook al jaren tot grote tevredenheid LiveCyclingPro.