Universiteit test Apple Watch in de klas

3 reacties

Wordt de Apple Watch net als de iPad een handig hulpmiddel in de klas? De Universiteit van Pennsylvania start een experiment om te onderzoeken welk effect wearables zoals de Apple Watch hebben op de het leerproces en de prestaties van studenten.

Het experiment is vooral gericht op het stimuleren van zelfstandig leren. De universiteit test de ingebouwde apps van de Watch, maar denkt ook aan een eigen studievoortgang-app.

Bart Pursel, coördinator van het project, zegt tegen Government Technology zegt dat gedacht moet worden aan het gebruik van de herinneringen-app, maar ook aan het simpel presenteren van leerdoelen en studievoortgang.

Leerdoelen om je pols…

De onderzoekers zijn gecharmeerd van de Activiteit-app op de Watch. Deze houdt dragers op de hoogte van hun lichaamsbeweging en geeft een seintje als het tijd is om te gaan staan. De universiteit denkt aan iets vergelijkbaars: een app die studievoortgang als simpele ringen weergeeft en seintjes geeft als een student dreigt achter te lopen. Maar ook kleine quizjes en simpele vragen om te leren stof actueel te houden.

watch-fitness-small
Studievoortgang in de vorm van de activiteit-app?

Terwijl andere scholen de Apple Watch in de ban doen en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat van mening is dat het horloge in de auto af moet, is het goed om te zien dat er ook initiatieven zijn die het potentieel van smartwatches proberen te ontdekken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Myquandro

  Dit zijn de dingen waarop ik al hoopte met de Apple Watch, dat er gekeken gaat worden naar nieuwe mogelijkheden en dat een Apple Watch niet beperkt blijft tot een (vrij) duur horloge dat wat leuke Apple functies heeft, maar dat het een platform is dat nieuwe mogelijkheden geeft en in vele taken een verbetering kan zijn. Ik zie de mogelijkheden wel voor oa het onderwijs.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk vooral dat Apple heel erg goed naar bedrijven als Fitbit en Jawbone moet kijken en de Apple Watch die richting op moet duwen.
  .
  Het hele horloge imago rondom het product zou in mijn ogen moeten verdwijnen en het zou volgens mij veel meer een device moeten worden dat toevallig om je pols zit en een schermpje heeft maar wat vooral als hoofdtaak heeft je gezondheid verbeteren en in kaart brengen.
  Als extra functionaliteit die een Fitbit en/of Jawbone product dan niet heeft zou je dit ‘nieuwe’ Apple product dan kunnen koppelen met een iPhone of Mac waardoor je extra opties kunt toevoegen als Agenda en dat soort zaken.
  .
  Het hele bellen met je Apple Watch daar zie ik helemaal niets in. Apple heeft ook CarPlay dus onder het motto van handsfree bellen in de auto kan het ook niet ontworpen zijn.
  Nu zit ik wel eens achter de computer en wanneer ik dan gebeld wordt begint mij horloge te rinkelen wat zwaar irritant is en ik geen idee heb wat ik er mee moet.. Ik grijp dan automatisch naar mijn iPhone die 20cm verder op tafel ligt. Wat zou je anders moeten doen?
  Bijvoorbeeld, in de supermarkt, je wordt gebeld en dan… ? moet je dan oppakken met je horloge en beginnen te praten via de speaker of gewoon je iPhone uit je broekzak pakken en opnemen – ( iPhone 6 en 6 Plusgebruikers uit hun kofferbak van de auto halen )
  Ik begrijp nog steeds niet wat ik met die functionaliteit moet, Mail is precies hetzelfde, totaal waardeloos voor mij op de Apple Watch.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Lijkt me een beetje te afleidend en totaal overbodig, ben daarom benieuwd wat er uit de test gaat komen.