Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2015

Universiteit test Apple Watch in de klas

Wordt de Apple Watch net als de iPad een handig hulpmiddel in de klas? De Universiteit van Pennsylvania start een experiment om te onderzoeken welk effect wearables zoals de Apple Watch hebben op de het leerproces en de prestaties van studenten.

Het experiment is vooral gericht op het stimuleren van zelfstandig leren. De universiteit test de ingebouwde apps van de Watch, maar denkt ook aan een eigen studievoortgang-app.

Bart Pursel, coördinator van het project, zegt tegen Government Technology zegt dat gedacht moet worden aan het gebruik van de herinneringen-app, maar ook aan het simpel presenteren van leerdoelen en studievoortgang.

Leerdoelen om je pols…

De onderzoekers zijn gecharmeerd van de Activiteit-app op de Watch. Deze houdt dragers op de hoogte van hun lichaamsbeweging en geeft een seintje als het tijd is om te gaan staan. De universiteit denkt aan iets vergelijkbaars: een app die studievoortgang als simpele ringen weergeeft en seintjes geeft als een student dreigt achter te lopen. Maar ook kleine quizjes en simpele vragen om te leren stof actueel te houden.

Studievoortgang in de vorm van de activiteit-app?

Terwijl andere scholen de Apple Watch in de ban doen en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat van mening is dat het horloge in de auto af moet, is het goed om te zien dat er ook initiatieven zijn die het potentieel van smartwatches proberen te ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Universiteit test Apple Watch in de klas
Sluiten