Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 21 juli 2015
Leestijd: 1 minuut

Uit iCloud verwijderde bestanden herstellen

Per ongeluk iets uit iCloud Drive of een app die met iCloud werkt verwijderd? Geen nood! Apple blijkt een functie ingebouwd te hebben die je bestanden tot 30 dagen na verwijdering laat herstellen. Je kunt deze vinden op de webportal van iCloud.com.

Na het inloggen op iCloud.com klik je op Instellingen, vervolgens op gegevens en beveiliging en daarna op documenten herstellen. Het is nu mogelijk om een of meerdere bestanden te herstellen.

Dit werkt zowel voor losse bestanden die op iCloud Drive geplaatst als documenten uit apps die iCloud als opslagmedium gebruiken. Denk aan Pages, Keynote en Pixelmator. Onder ieder bestand staat de oorspronkelijke locatie, daar wordt het na herstel ook teruggeplaatst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uit iCloud verwijderde bestanden herstellen
Sluiten