Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2015

Thuisdeling en meer: 5 vernieuwingen in iOS 9 beta 4

Naast het blokkeren van reviews in de App Store voor betatesters, heeft Apple nog een aantal kleine verbeteringen in de vierde beta van iOS 9 doorgevoerd. Deze is alleen voor ontwikkelaars, maar de verbeteringen komen vrijwel zeker ook naar de volgende publieke.

In typische Apple-stijl wordt een eerder spontaan verdwenen functie, namelijk thuisdeling, weer teruggebracht. Ook wordt de interface van Apple Music wat overzichtelijker. 5 vernieuwingen op een rij:

Thuisdeling is terug

Het is inmiddels een bekend ritueel: in een software-update verdwijnt een functie, om later weer terug te komen. Met de introductie van Apple Music en iOS 8.4 verdween thuisdeling voor muziek spontaan. Apple beloofde deze terug te brengen in iOS 9. In de vierde beta is de functie weer aanwezig.

iOS 9 beta 3 (links) en iOS 9 beta 4 (rechts).

Interface Apple Music

De gecompliceerde interface van Apple Music krijgt een eerste verbetering. De inhoud van het uitklapmenu en deel-knop zijn samengevoegd en ingekort. Het is nu makkelijker om op basis van een nummer naar een album te gaan. De wijziging is nog work in progress, want de deel-knop doet nu niets en het starten van een station op basis van een nummer is ook niet meer mogelijk.

iOS 9 beta 3 (links) en iOS 9 beta 4 (rechts).

Nieuwe interface handoff

Handoff-activiteiten kwamen voorheen als kaarten tussen de app-switcher te staan. In de laatste beta zijn deze naar onder verplaatst.

iOS 9 beta 3 (links) en iOS 9 beta 4 (rechts). Screenshots: @MathieuChabod (Twitter).

Bye bye Bing en nieuwe iconen

Als laatst nog twee kleine verbeteringen in Spotlight en het Instellingen-menu. Allereerst is het nu mogelijk om zoekresultaten van Bing niet langer in Spotlight te weergeven. Daarnaast zijn de iconen voor Batterij (nu mooi afgerond) en Berichtgeving (nu rood) vernieuwd.

Beide screenshots tonen iOS 9 beta 4.

De definitieve versie van iOS 9 wordt in september verwacht. Wie daar niet op wil wachten kan al met de publieke beta aan de slag, maar daar zitten bovenstaande verbeteringen nog niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thuisdeling en meer: 5 vernieuwingen in iOS 9 beta 4
Sluiten