Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2015

*Bliep failliet na halvering aantal klanten

Tienertelecomprovider *Bliep is maandag failliet verklaard en maakt meteen een doorstart als onderdeel van United Telecom. De virtuele mobiele provider had het de afgelopen tijd moeilijk en zag meer dan de helft van zijn klanten vertrekken.

De provider zegt tegen Tweakers dat er voor klanten niets zal veranderen. Bliep werd in 2012 opgericht en bood voor 50 cent per dag onbeperkt internet met een beperkte snelheid, maar schrapte die optie eerder dit jaar na een switch van T-Mobile naar Tele2 als netwerkpartner.

Volgens het overnamebericht heeft Bliep momenteel 21.000 klanten, terwijl dat er begin 2014 nog meer dan 50.000 waren. Mogelijk is de leegloop ontstaan als gevolg van het vervallen van de optie voor onbeperkt internet. Bliep biedt nu 67MB voor 50 cent per dag en 10MB voor 25 cent per dag.

United Telecom betaalt via zijn Belgische moedermaatschappij Artilium 190.000 euro voor Bliep. De bedrijven hadden al langer een zakelijke relatie, bij Bliep gebruik software van Artilium om het virtuele netwerk te beheren.

Reageer op artikel:
*Bliep failliet na halvering aantal klanten
Sluiten