*Bliep failliet na halvering aantal klanten

4 reacties

Tienertelecomprovider *Bliep is maandag failliet verklaard en maakt meteen een doorstart als onderdeel van United Telecom. De virtuele mobiele provider had het de afgelopen tijd moeilijk en zag meer dan de helft van zijn klanten vertrekken.

De provider zegt tegen Tweakers dat er voor klanten niets zal veranderen. Bliep werd in 2012 opgericht en bood voor 50 cent per dag onbeperkt internet met een beperkte snelheid, maar schrapte die optie eerder dit jaar na een switch van T-Mobile naar Tele2 als netwerkpartner.

Volgens het overnamebericht heeft Bliep momenteel 21.000 klanten, terwijl dat er begin 2014 nog meer dan 50.000 waren. Mogelijk is de leegloop ontstaan als gevolg van het vervallen van de optie voor onbeperkt internet. Bliep biedt nu 67MB voor 50 cent per dag en 10MB voor 25 cent per dag.

United Telecom betaalt via zijn Belgische moedermaatschappij Artilium 190.000 euro voor Bliep. De bedrijven hadden al langer een zakelijke relatie, bij Bliep gebruik software van Artilium om het virtuele netwerk te beheren.
bliep-sim-1

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik heb een paar keer gekeken naar ze, maar kon onmogelijk een reden vinden om voor ze te kiezen. Wellicht leuk, die day-by-day bundels, maar uit eindelijk is iedere provider praktisch goedkoper dan Bliep. Mobile Vikings leek me interessanter.:)

 • Profielfoto
  Theunis_B

  In het begin waren ze echt super! Leuk internet! Okey, het was geen youtube filmpjes snelheid maar zeker wel goed internet om te appen, nieuws te checken en het OV te bekijken. Maar toen ze de overstapt maakte. Was het aantrekkelijker om naar een KPN of T-Mobile te gaan. Die waren toch aan het knallen (zijn ze nog steeds) met abonnementen met GOED 4G.
  Ik ben zeer tevreden dat ik de overstap heb gemaakt naar een andere provider.

 • Profielfoto
  rdesign

  Onbeperkt internet is wel iets wat ze moeten aanbieden, wil zo iets interessant zijn. Ze spreken een vrij jonge doelgroep aan als ik het zo zie, en die knallen natuurlijk zo door die 67MB heen op een dag…;!

 • Profielfoto
  sellis

  Zonde, ik vond het wel makkelijk als extra provider voor mijn iPad. Dagje op een beurs gaf toch maar mooi internet voor een paar cent.