Tele2-klanten moeten langer op 4G wachten

3 reacties

De uitrol van 4G bij Tele2 loopt vertraging op. Aanvankelijk zouden alle klanten begin juli toegang tot het snellere netwerk moeten hebben, maar dat is niet gelukt. De provider streeft nu naar begin 2016, omdat een aantal problemen nog opgelost moet worden.

Niet het netwerk, maar de administratie van de provider is de oorzaak van de vertraging. Het lukt niet om alle bestaande klanten naar het nieuwe 4G-systeem te verhuizen, zegt de provider tegen Tweakers.

Er zijn twee problemen. Allereerst blijven klanten die nog zes maanden of minder hebben totdat hun abonnement afloopt, staan in het oude systeem. Daarnaast kan de administratie niet goed omgaan met verschillende abonnementen op hetzelfde e-mail adres. Het systeem weet dan niet welk nummer het onder de naam naar het 4G-netwerk moet verhuizen.

De provider verwacht beide problemen eind augustus opgelost te hebben, maar wil geen harde deadline noemen. Het 4G-netwerk van Tele2 moet in voorjaar van 2016 landelijk dekkend zijn, dan wil de provider alle klanten overgezet hebben.

4gdekking-26 juni 2015
4G-dekking van Nederlandse providers [stand: juli 2015]

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Stelletje racisten!!! Zo’n zwart schaap op de cover!!! ;-(

 • Profielfoto
  Hasoweh

  @Helena vanaeken Het is ook nooit goed hè.:x

 • Profielfoto
  IsSidha

  binnenkort maar eens overstappen.. het is nog steeds janken met T-Mobile hier int noorden.. hoewel de weilanden om ons heen al lang 4G hebben kom ik toch nog steeds niet verder dan GPRS

  snap ook niet echt hoe Tele2 van 20% naar 100% dekking wil in een maand tijd dan.. maar wel roepen dat het niet het netwerk is? wat een broodje aap is dat zeg, ze zouden toch een eigen netwerk inrichten of is dat inmiddels ook al van de baan..

  weinig vertrouwen in dat zwarte schaap.. kan nog wel een extra laagje pek krijgen