Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juli 2015

Seat begint levering auto’s met CarPlay

Na Audi en Volkswagen is ook Seat begonnen met de levering van auto’s met CarPlay-ondersteuning. De Seat Ibiza, Toledo en Leon zijn optioneel uit te rusten met een ‘Full Link’ mediasysteem dat ondersteuning voor CarPlay, Android Auto en Mirrorlink heeft.

CarPlay brengt iOS op een veilige en gebruiksvriendelijke manier naar het dashboard. Naast grote knoppen en een touchscreen, is ook Siri ingebouwd. Seat levert CarPlay nu op de ‘connect’-versies van de Ibiza, Toledo en Leon.

Voor zover bekend is het niet mogelijk om bestaande auto’s te upgraden met het officieel systeem van Seat. Een inbouwsysteem van Pioneer, Alpine of Parrot aanschaffen is natuurlijk wel mogelijk.

Het CarPlay-systeem van Seat lijkt op dat van Volkswagen en dat is geen toeval, Seat is onderdeel van Volkswagen AG. Ook Volkswagen heeft laten weten nog dit jaar met CarPlay-ondersteuning in zijn voertuigen te komen, al is nog niet precies bekend wanneer.

[Via: iFun, 20minutos.es]

Reageer op artikel:
Seat begint levering auto’s met CarPlay
Sluiten