Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 9 juli 2015

Publieke beta’s van OS X 10.11 El Capitan en iOS 9 beschikbaar

Apple heeft vandaag het publieke beta-programma geopend voor iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan. Met de publieke beta laat Apple de software testen door een grotere groep reguliere gebruikers, naast de gesloten beta voor ontwikkelaars.

Wil je tot de eerste behoren die met iOS 9 en El Cap werken? Registreer je dan snel met je Apple ID. Het kost niks, maar Apple vraagt je wel fouten te rapporteren via een speciale meegeleverde feedback-app.

Net als bij alle beta-software adviseert Apple om de publieke beta niet op productiemachines te installeren. Naast bugs in de software van Apple zelf, kan het zijn dat software van derden niet meer werkt.

Wanneer je een back-up hebt gemaakt van je Mac, iPhone, iPad of iPod touch, dan kun je altijd terug van de publieke beta naar iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite. Dit doe je door de beta-software te verwijderen, een schoon OS te installeren en vervolgens een Time Machine (Mac) of iTunes (iOS) backup terug te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Publieke beta’s van OS X 10.11 El Capitan en iOS 9 beschikbaar
Sluiten