Podcasts populairst onder iOS-gebruikers

4 reacties

Precies 10 jaar geleden introduceerde Steve Jobs podcasts voor Mac en iPod. OMT was er vanaf het begin bij en de laatste tijd worden podcasts langzaam maar zeker weer hip. Apple-gebruikers zijn daarbij toonaangevend, heeft podcast-portal Clammr becijferd.

Hoewel er meer Android-apparaten in omloop zijn, worden bij Clammr aangesloten podcasts het meest met iOS-apparaten beluisterd: 82% van de luisteraars gebruikt iOS, 16% Android. De podcasts-app van Apple is favoriet.

Uit de cijfers van Clammr blijkt dat 78 procent van de iOS-luisteraars de door Apple meegeleverde podcasts-app gebruikt. Geen toeval, want de app wordt met iOS 8 meegeleverd en uitgelicht in de app store. Andere apps als Overcast (onze favoriet) en Castro moeten de rest van de markt verdelen.
clammr-future-of-podcasting-2015-13-1024
Clammr heeft zijn bevindingen in 18 dia’s gedocumenteerd en benadrukt dat podcasting op alle vlakken in de lift zit. In 2006 was 22% van de bevolking bekend met de term ‘podcast’, dat is nu rond de 49%. Er worden 38% meer podcasts gemaakt en er zijn 37% meer luisteraars. Als de groei doorzet, zijn podcasts mogelijk snel mainstream.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ome Kor

  Welk percentage van die podcasts zou Apple tech gerelateerd zijn? Ik zet ze nog op mijn iPod Clasic.:-)

 • Profielfoto
  pimmink

  Had ik eigenlijk ook wel verwacht!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Wanneer komen Raymon en Maarten weer terug met hun zomer podcast show?

 • Profielfoto
  Bman

  Niet; ze hebben een eigen show.