Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juli 2015

Podcasts populairst onder iOS-gebruikers

Precies 10 jaar geleden introduceerde Steve Jobs podcasts voor Mac en iPod. OMT was er vanaf het begin bij en de laatste tijd worden podcasts langzaam maar zeker weer hip. Apple-gebruikers zijn daarbij toonaangevend, heeft podcast-portal Clammr becijferd.

Hoewel er meer Android-apparaten in omloop zijn, worden bij Clammr aangesloten podcasts het meest met iOS-apparaten beluisterd: 82% van de luisteraars gebruikt iOS, 16% Android. De podcasts-app van Apple is favoriet.

Uit de cijfers van Clammr blijkt dat 78 procent van de iOS-luisteraars de door Apple meegeleverde podcasts-app gebruikt. Geen toeval, want de app wordt met iOS 8 meegeleverd en uitgelicht in de app store. Andere apps als Overcast (onze favoriet) en Castro moeten de rest van de markt verdelen.

Clammr heeft zijn bevindingen in 18 dia’s gedocumenteerd en benadrukt dat podcasting op alle vlakken in de lift zit. In 2006 was 22% van de bevolking bekend met de term ‘podcast’, dat is nu rond de 49%. Er worden 38% meer podcasts gemaakt en er zijn 37% meer luisteraars. Als de groei doorzet, zijn podcasts mogelijk snel mainstream.

Reageer op artikel:
Podcasts populairst onder iOS-gebruikers
Sluiten