Playlists van Spotify naar Apple Music met nieuwe Mac-app

27 reacties

Het was met een hoop moeite al mogelijk om afspeellijsten van Spotify naar Apple Music te exporteren, maar nu is het een stukje gemakkelijker. Er is een nieuwe Mac-app verschenen die je het grootste deel van het werk uit handen neemt.

De gratis app StAMP (Spotify to Apple Music Playlist) zoekt alle nummers in een Spotify-playlist een voor een op en voegt ze toe aan Apple Music. Je hoeft je Spotify-playlist alleen maar als CSV-bestand te exporteren.

Hulp nodig? Wij zetten het proces op een rij.

Exportify

Exporteer je playlists uit Spotify met Exportify. Gebruik je Chrome? Dan krijg je een CSV-bestand als download en kan je naar stap 2. In Safari krijg je een browservenster met daarin alle gegevens. Kopieer en plak dit in een nieuw teksteditor-document. Kies in teksteditor vervolgens voor Opmaak > Converteer naar Platte tekst en sla het bestand op.

iTunes openen en importeren

Open iTunes en kies onder muziek voor het tabblad ‘Nieuw’. Open vervolgens de STAMP-app en kies het bestand dat je net opgeslagen hebt. De app vraagt nu toegang tot de toegankelijkheidsfuncties van OS X. Klik op Open Systeemvoorkeuren en geef STAMP toegang.
Schermafbeelding 2015-07-07 om 18.35.24
Zorg er vervolgens voor dat iTunes open blijft staan op het tabblad ‘Nieuw’ van Apple Music en kijk hoe STAMP zijn werk doet. Niet schrikken, je Mac gaat even een eigen leven leiden. Als de app klaar is, zie je al je muziek uit Spotify onder Mijn Muziek in Apple Music, waarna je het in een afspeellijst naar keuze kunt slepen.

 • STAMP is een gratis app en nog maar enkele uren uit. Heb je een bug gevonden? Laat dit direct aan de maker (@bartoszhernas) weten.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Wacht? Zijn er nog mensen die Apple Music gebruiken? Ik hoop dat het net zo flopt als Ping!

 • Profielfoto
  Neowip

  Ik hoop dat het net zo flopt als Ping!

  Zou niet weten waarom je zou willen dat het faalt maar het bevalt mij uitstekend en beter als Spotify… dus blijf jij lekker daar, blijf ik bij Apple Music… vrijheid /blijheid…

  Voor gezin van 5 scheelt het nog flink wat geld ook.

 • Profielfoto
  Niels

  Usain is hipster, die moeten nu eenmaal tegendraads doen:grin::grin:

 • Profielfoto
  Mick-23

  Geweldig dit!

 • Profielfoto
  KrijnB

  Apple music bevalt me prima. Moet alleen nog wennen dat het niet de specifieke playlists heeft die van toepassing zijn op het moment zoals spotify wel is . Dus bij een warme dag ook een playlist met warme liedjes of op zaterdag een weekend playlists

 • Profielfoto
  ageman

  ben tevree met Apple music;-)

 • Profielfoto
  christdob

  Ik zou heel graag Apple Music gaan gebruiken, maar gezien het mijn ganse library verkl**t is dit op vandaag geen optie. Het tot heden volledig uitblijven van een officiële reactie uit het apple-kamp hieromtrent verbaast me in die zin nog meer …

  Bovendien loopt mijn 3 maand ‘gratis’ maar verder, terwijl ik er eigenlijk geen gebruik van kan maken. Triest …

 • Profielfoto
  Usain

  Wat zullen ze gedacht hebben bij Apple? “it’s good enough.”

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Net stamp getest. Werkt alles behalve vlekkeloos. Meer dan de helft wordt niet toegevoegd omdat kennelijk iets in het script niet klopt. Liedjes worden continue gedeeld ipv aan mijn bibliotheek toegevoegd. Kansloos.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Het is echt een draak van een interface. Weet nog niet of ik na 3 maanden blijf plakken.

 • Profielfoto
  llowboy

  Het gaat hier dus niet om het importeren van je playlists maar om de nummers uit je playlist. Die moet je vervolgens nog helemaal handmatig weer verdelen in playlists nadat ze geïmporteerd zijn in Apple Music. Dat is wel heel wat anders en dus nog steeds heel veel werk.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Hebben jullie al geprobeerd op Chopin af te laten spelen met hulp van Siri?

  De enige Engels talige naam die Siri wel herkend is Foo Fighters, omdat Tim Cook daar op geilt…vermoed ik.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  (Voor dat jullie het gaan zeggen, ik snap dat Chopin geen Engelse naam is….) …en op moest om zijn

 • Profielfoto
  ¿`„

  leuk hoor dat stamp. maar het maakt dus geen nieuwe gelijknamige playlist aan waarin je spotify import komt. ..

  irritant.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Apple music bevalt me prima. Moet alleen nog wennen dat het niet de specifieke playlists heeft die van toepassing zijn op het moment zoals spotify wel is . Dus bij een warme dag ook een playlist met warme liedjes of op zaterdag een weekend playlists

  Die zijn er wel! Kijk even onder nieuw, scroll dan even door naar het blokje genaamd Activiteiten, daar zul je speciale afspeellijsten vinden. In eerste instantie nog niet heel veel, maar ik merk dat ze de afgelopen week al heel wat hebben toegevoegd. Pluspunt t.o.v. Spotify is dat ze vaak ook aparte afspeellijsten binnen de activiteiten hebben gemaakt op basis van smaak, bijv. Study With Folk, Study With Jazz, Study With Indie etc. Zo ben je niet overgeleverd aan de curator zijn smaak, maar kun je binnen jouw smaak een passende optie vinden.

 • Profielfoto
  tcb61

  na 10 nrs moet je 5 euro betalen ???????

 • Profielfoto
  ghovinga

  Dom programma werkt voor geen meter
  Heb 2 x div play lijsten mee door gevoerd maar wat je krijgt is niet veel
  De meeste nummers kan hij niet vinden dus ga mijn tijd hier niet aan voldoen
  Heb de app weer weg gepleurd de ontwerper er van kan beter met LEGO gaan spelen. Valt ook veel in te ontwerpen

 • Profielfoto
  koenroelands

  Alleen een beetje jammer dat je maar 10 nummers gratis kan transferen en daarna de app voor €5 moet kopen….

 • Profielfoto
  koenroelands

  Tip: als het maximum van 10 songs is overschreden, sluit STAMP helemaal af (command+Q). Open het .CSV-bestand met TextWrangler (https://itunes.apple.com/nl/app/textwrangler/id404010395?mt=12&ign-mpt=uo%3D8) en delete regel 2 t/m 11. Sla de wijzigingen op en sluit TextWrangler weer af. Open STAMP en importeer weer hetzelfde .CSV-bestand, hij pakt nu weer de bovenste 10. Als het maximum weer overschreden is, herhaal bovengenoemd proces. Het vereist wat werk, maar het scheelt €5;-)

 • Profielfoto
  KrijnB

  @lastminuteguy: super bedankt voor je tip. Daar ben ik heeeel blij mee.
  En voor de rest: hier een tevreden gebruiker van Apple music hoor

 • Profielfoto
  Ed50

  Het programma werkt prima:smile: Het is logisch dat er redelijk wat nummers niet worden gevonden (zoals hier iemand al melde) omdat er duidelijk minder nummers in Apple Music staan dan in Spotify. Zelfs het laatste album van Michael Jackson (Xscape) kan je niet streamen. Dagelijks kom ik nummers of complete albums tegen die niet in Apple Music staan:twisted: Zou Apple daar nog wat aan gaan doen?

 • Profielfoto
  Sample

  Werkt niet in OS X 10.9.5.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Ik ben zeer tevreden over Spotify. Heb geen enkele reden om over te stappen. En als ik nu lees dat er minder nummers in Apple Music staan dan (of is het ‘minder als’) in Spotify, heb ik -/- 1 reden om over te stappen.

  Mensen die alleen overstappen omdat er Apple op staat vind ik erg kortzichtig. Helemaal als ze dan nog gaan beweren dat Apple Music veel beter is.

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Echt onzin dat er minder nummers in Apple Music staan dan Spotify. Beiden ongeveer 30 miljoen.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Dan heb ik nul redenen en dus stap ik nog steeds niet over.:lol:

 • Profielfoto
  Ed50

  Er staan dus wel minder de zelfde nummers en albums in Spotify. Kan je zo al een hele lijst sturen. Het zullen dan wel 30 miljoen nummers zijn in Apple Music, maar het zijn lang niet allemaal dezelfde.:oops:

 • Profielfoto
  racso

  Klopt ik deel de zelfde ervaring als Susan. Veel nummers die ik wel in Spotify heb staan niet in Apple Music. Vreemd maar een feit! Voor mij ook lekker Spotify. Ik ben benieuwd of Apple music kan inlopen op de ervaring die Spotify al heeft.