Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 juli 2015

‘Plannen voor iPhone 6c zijn geschrapt’

Komt er dit jaar wel of geen nieuwe, kleurrijke iPhone 6c? Liefhebbers van een 4-inch toestel hopen op een plastic iPhone met de hardware van de iPhone 6, maar volgens analist Timothy Arcuri zijn er nergens sporen van een nieuwe, kleine iPhone in de productieketen.

Eerder dit jaar waren prototypes van een iPhone 6c in de maak, maar die zijn nooit in productie genomen. Apple zou volgens de analist vrezen dat het toestel te sterk zou concurreren met de erg succesvolle iPhone 6.

De iPhone 6 zorgde dit jaar voor een verkooprecord. Het toestel blijft waarschijnlijk ook na de introductie van de iPhone 6s nog populair met een verlaagde prijs. Het zou dan niet slim zijn om dit te kannibaliseren met een kleiner model met gelijkwaardige specificaties, redeneert de analist.

Dat een product in de productieketen opduikt wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk geproduceerd wordt. Apple experimenteert vaker met producten in allerlei vormen en groottes. De analist heeft geen foutloos track record, dus voor de liefhebbers van een 4-inch telefoon is er nog steeds hoop. In september weten we het zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Plannen voor iPhone 6c zijn geschrapt’
Sluiten