Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2015

Pixelmator voor iOS krijgt Dynamic Touch, werkt nu tot 5x sneller, meer

Photoshop-concurrent Pixelmator heeft zijn iOS-app een update gegeven. Versie 2.0.2 lijkt een kleine update, maar voegt toch een aantal interessante functies toe. Pixelmator lijkt alvast voor te sorteren op iPhones en iPads met drukgevoelig Force Touch-scherm.

Met Dynamic Touch verander je de sterkte van effecten en brushes door meer of minder van je vinger op het scherm te leggen. De nieuwe Repair Tool die eerder in Pixelmator voor Mac verscheen, werkt nu ook op iOS.

Dynamic Touch / Force Touch

De sterkte van een effect of brush bepalen kan nu met je vinger. Pixelmator kijkt hoeveel vingeroppervlak het scherm raakt en stemt de sterkte hierop af. Als je harder drukt, raakt meer vingeroppervlak het scherm. Als de iPhone 6s met Force Touch uitkomt, is de app hier klaar voor.

Repair Tool

De nieuwe Repair Tool die zijn debuut maakte in de OS X-versie van Pixelmator is nu ook op iOS beschikbaar. De repair-tool laat ongewenste objecten snel verdwijnen. Wij gebruiken Pixelmator dagelijks en zijn erg te spreken over deze functie. Bekijk hoe het werkt:

Verdere verbeteringen

Pixelmator claimt dat de Repair Tool nu 5x sneller werkt door beter gebruik van Metal. Er zijn ook verbeteringen aan de Blur, Pinch en Bump-effecten toegevoegd en deze effecten kunnen nu ook in de foto’s-app van iOS gebruikt worden. iPad-gebruikers krijgen betere ondersteuning voor een stylus.

Pixelmator is onze favoriete beeldbewerker en beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac. In tegenstelling tot Photoshop is geen abonnement nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixelmator voor iOS krijgt Dynamic Touch, werkt nu tot 5x sneller, meer
Sluiten