Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2015

OV-info Google Maps nu overzichtelijker

Als je veel binnen steden met het openbaar vervoer reist, dan staat er een mooie update voor de Google Maps-app voor je klaar. Nadat Nederland als eerste Europese land realtime ov-informatie kreeg, weet Google deze nu overzichtelijker te presenteren.

Naast de nieuwe weergave van OV-informatie voegt versie 4.8.0 van Google’s Maps-app ook de mogelijkheid toe om plaatsen via Facebook Messenger te delen en is de fotoweergave verbeterd met een nieuw raster.

De verandering is klein maar fijn. Lange routes nemen niet langer een groot deel van het scherm in, maar worden op een regel weergeven. Korte routes binnen steden worden overzichtelijker en met meer opties gepresenteerd. Je ziet in een oogopslag of een tram/bus/metro te laat is en alternatieve routes met een andere vorm van OV worden direct zichtbaar.

Opmerkelijk is dat het delen van een plaats nu via meer diensten kan, maar het delen van een route via iMessage, WhatsApp of Facebook Messenger nog niet mogelijk is. De Android-app van Google Maps kan dit al een tijdje.

  • Google Maps is een gratis download in de App Store (iPhone en iPad)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OV-info Google Maps nu overzichtelijker
Sluiten