OV-info Google Maps nu overzichtelijker

3 reacties

Als je veel binnen steden met het openbaar vervoer reist, dan staat er een mooie update voor de Google Maps-app voor je klaar. Nadat Nederland als eerste Europese land realtime ov-informatie kreeg, weet Google deze nu overzichtelijker te presenteren.

Naast de nieuwe weergave van OV-informatie voegt versie 4.8.0 van Google’s Maps-app ook de mogelijkheid toe om plaatsen via Facebook Messenger te delen en is de fotoweergave verbeterd met een nieuw raster.

De verandering is klein maar fijn. Lange routes nemen niet langer een groot deel van het scherm in, maar worden op een regel weergeven. Korte routes binnen steden worden overzichtelijker en met meer opties gepresenteerd. Je ziet in een oogopslag of een tram/bus/metro te laat is en alternatieve routes met een andere vorm van OV worden direct zichtbaar.
maps-4.8.0-ov
Opmerkelijk is dat het delen van een plaats nu via meer diensten kan, maar het delen van een route via iMessage, WhatsApp of Facebook Messenger nog niet mogelijk is. De Android-app van Google Maps kan dit al een tijdje.

 • Google Maps is een gratis download in de App Store (iPhone en iPad)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  pimmink

  Het zou zo fijn zijn als Apple Maps in meer steden OV kreeg, Google Maps heeft mij naar alle plekjes waar ik heen wou gebracht in Parijs. Ideaal!

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik raad Citymapper aan. Heeft recent Amsterdam en Randstad toegevoegd. Heeft ook alle andere grote steden van Europa. Perfecte app.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Geweldige update! Zorgt ervoor dat ik 9292 steeds vaker links laat liggen (bij gebrek aan updates). Wel gaat Google OV er te snel vanuit dat een bepaalde overstap niet gemaakt kan worden, waardoor ik 9292 of de ouderwetse maar razendsnelle Trein-app en ter referentie nog wel ff bij pak.

  Trein blijft trouwens snelste voor het checken van de mogelijkheden als je op een station loopt. Geweldige app, jammer dat die niet meer onderhouden wordt.