Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juli 2015

Onderzoek: Apple Watch heeft positieve invloed op levensstijl

De fitness- en gezondheidsfuncties zijn prominent op de Apple Watch aanwezig. Het slimme horloge van Apple telt je stappen, hoe actief je bent en vertelt zelfs wanneer het tijd is om te gaan staan. Veel gebruikers blijken daar positieve effecten van te merken.

Wearable-site Wristly vroeg zo’n 1000 Apple Watch-bezitters of het horloge invloed op hun levensstijl heeft. 78 procent van de respondenten zegt dat ze zich bewuster zijn van hun gezondheid en meer gaan staan door de Watch.

Meer dan de helft van de gebruikers verklaarde meer te gaan lopen, fitness-oefeningen te gaan doen en gezondere keuzes te maken. De Apple Watch kan slechts een klein deel van de gebruikers bewegen tot meer sporten en van massaal gewichtsverlies is nog geen sprake.

De activiteit-app wordt volgens de enquête als beste gezondheidsfunctie van de Apple Watch beschouwd. Functies als de stappenteller, loopafstand, hartslag, en herinneringen om te gaan staan worden ook goed beoordeeld. Fitness-apps van derden overtuigen slechts de helft van de gebruikers.

Ook interessant zijn cijfers over hoe vaak de Watch daadwerkelijk wordt gedragen. 86 procent van alle eigenaren doen hun Apple Watch nog elke dag om en nog eens 12 procent zegt het meestal te doen. Kloppen de resultaten met jouw ervaring?

  • Bekijk het als PDF.
Reageer op artikel:
Onderzoek: Apple Watch heeft positieve invloed op levensstijl
Sluiten