Onderzoek: Apple Watch heeft positieve invloed op levensstijl

11 reacties

De fitness- en gezondheidsfuncties zijn prominent op de Apple Watch aanwezig. Het slimme horloge van Apple telt je stappen, hoe actief je bent en vertelt zelfs wanneer het tijd is om te gaan staan. Veel gebruikers blijken daar positieve effecten van te merken.

Wearable-site Wristly vroeg zo’n 1000 Apple Watch-bezitters of het horloge invloed op hun levensstijl heeft. 78 procent van de respondenten zegt dat ze zich bewuster zijn van hun gezondheid en meer gaan staan door de Watch.

Meer dan de helft van de gebruikers verklaarde meer te gaan lopen, fitness-oefeningen te gaan doen en gezondere keuzes te maken. De Apple Watch kan slechts een klein deel van de gebruikers bewegen tot meer sporten en van massaal gewichtsverlies is nog geen sprake.
watch-lifestyle
De activiteit-app wordt volgens de enquête als beste gezondheidsfunctie van de Apple Watch beschouwd. Functies als de stappenteller, loopafstand, hartslag, en herinneringen om te gaan staan worden ook goed beoordeeld. Fitness-apps van derden overtuigen slechts de helft van de gebruikers.

Ook interessant zijn cijfers over hoe vaak de Watch daadwerkelijk wordt gedragen. 86 procent van alle eigenaren doen hun Apple Watch nog elke dag om en nog eens 12 procent zegt het meestal te doen. Kloppen de resultaten met jouw ervaring?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Ik vind helemaal mooi!

 • Profielfoto
  sedikit

  “Apple Watch heeft positieve invloed op levensstijl”
  Ach wat lief en positief gedacht…….geldt dat ook voor de Amerikanen?!

  Hoeveel/hoe vaak wordt de mens niet geïnformeerd over gezonder leven? Je wordt er bijna mee doodgegooid. Je wilt bewust gezonder leven, of je wilt het niet. De westerse mens wordt steeds dikker, en vreet zich meer&meer vol. Dat is een (dommme) keuze. Daar helpt ook geen iWatch tegen. En zij, die hem om gezondheidsredenen wèl gebruiken, waren sowieso al op de gezondheidstoer. En dan zou het een leuk (te duur) speeltje kunnen zijn, en bevestigen wat je al wist/waar je naar streeft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geen idee waar het aan kan liggen maar ik heb het idee dat mijn Apple Watch en de activity app na een maand ineens minder nauwkeurig wordt.
  .
  ‘Vroeger’ moest ik echt een hele dag er over doen om ongeveer 400 actieve calorieën te verbranden de laatste drie a vier dagen ben ik niet gaan sporten en nu krijg ik net iets voor half 4 al een berichtje dat ik al 300 calorieën ( mijn doel ) heb verbruikt. Ik ben pas om half 12 opgestaan vandaag en heb niets anders gedaan dan een beetje gesurfd en drie keer naar de koffiepot gelopen.
  .

 • Profielfoto
  Sako Vrolijks

  En als een invalide persoon de Apple Watch heeft. Tijd om op te staan…. Maar ik zit in een rolstoel… Je moet meer lopen…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Uit onderzoek blijkt ook dat welvarende mensen gezonder zijn. Met andere woorden, als je een iWatch kunt veroorloven heb je het ding eigenlijk niet echt nodig.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Shmoo, surfen verbruikt toch ook veel calorieën

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik kan helaas niet zwemmen anders zou ik het wel proberen..
  .
  Ik merk net dat het komt door het typen.. ik had een heel verhaaltje met uitleg naar iemand getypt in de mail en dat klinkt waarom ik zo gezond bezig ben vandaag, zolang je maar even eens per uur opstaat en een minuutje gaat wandelen (y).
  Snoep verstandig, type meer!:lol:

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Shmoo… dus even een tv aflevering kijken.. dan even plassen en koffie halen en weer neer ploffen op de bank om de volgende te kijken zou dus heel erg gezond zijn… mooi! dan ik wil ‘m nu ook hebben!! kan ik meteen aan m’n vriendin laten zien dat ik helemaal niet lui ben

  :evil:

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Euh @Shmoo ik denk dat er iets niet klopt in je verhaal… je staat om 12 uur op, vervolgens ga je vliegensvlug surfen, dat moet dan al haast zonder te eten zijn, en vervolgens heb je om half4 al gedaan? Oke, als je bent opgestaan in een strandhut zou dit kunnen, maar niet echt geloofwaardig…

 • Profielfoto
  donut

  Dankzij de apple watch heb ik nu minder geld over voor gezond eten..

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ik wil godverdomme ook een Apple watch in België. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze hier enkel wachten op de opening van de Apple store. Ben al naar Parijs gereden en daar hadden ze alleen de kleintjes ik voorraad