Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juli 2015

Nike+ Running en Spotify maken mixtape voor jouw looptempo

De Nike+ Running-app heeft een interessante update gekregen. Spotify is nu in de app geïntegreerd zodat je de muziek-app tijdens het lopen vanaf een centraal punt kunt bedienen. Er zijn ook regelmatig vernieuwde Nike+ Run Club Playlists beschikbaar.

De meest interessante nieuwe functie zijn de Pace Stations. Dat zijn op jouw smaak, looptempo en doel afgestemde mixtapes die ervoor zorgen dat je je loopdoel haalt, zolang je op de maat van de muziek rent.

Bij het maken van een Pace Station selecteer je een gewenst genre en loopafstand, vervolgens stelt Spotify een playlist samen met daarin 100 nummers die qua BMP (Beats Per Minuut) bij je looptempo passen. Voor deze functionaliteit en de in-app bediening is een Spotify Premium-account vereist. Als je inlogt via de Nike-app, kan je dat 7 dagen gratis uitproberen.

Spotify introduceerde eerder al een Running-modus. Daarbij wordt de muziek ook op je looptempo aangepast, maar is het niet mogelijk om een doel in te stellen. Apple Music heeft ook een groot aantal niet-interactieve playlists voor tijdens het sporten.

https://youtu.be/0fZBqV_yMq4

Reageer op artikel:
Nike+ Running en Spotify maken mixtape voor jouw looptempo
Sluiten