‘Nieuwe Apple TV komt toch in september’

Door: Raymon Mens - 39 reacties

Eigenlijk hadden we ‘m al tijdens WWDC in juni verwacht, maar de nieuwe Apple TV komt naar verluidt samen met de iPhone 6s in september. Apple zou de onthulling eerder uit hebben gesteld omdat de bijbehorende streamingdienst nog niet af was.

Volgens bronnen van BuzzFeed News is de WebTV-dienst nog steeds niet af, maar wil het bedrijf niet langer wachten. De vernieuwde Apple TV krijgt naar verluidt een App Store en ondersteuning voor Apple Music.

Er gaan al sinds maart geruchten over een nieuwe Apple TV met A8-chip, een afstandbediening met Touch Controls en bediening met Siri. Na WWDC zou nog nog gesleuteld zijn aan het perfectioneren van de hardware. De WebTV-dienst komt waarschijnlijk in 2016 als software-update beschikbaar.

Door de nieuwe Apple TV en SDK voor ontwikkelaars alvast uit te rollen, gaat Apple met een stevig vernieuwde line-up de feestdagen in. Het kan daar later van profiteren bij de lancering van zijn nieuwe TV-streamingdienst, want er staan dan al heel wat settopboxen klaar die na een software-update direct toegang tot de dienst hebben. Zeg je kabelabonnement nog niet op, Apple WebTV richt zich in eerste instantie op de VS.

Concept: Apple TV Touch Remote.
Concept: Apple TV Touch Remote.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Martink

  Wel raar om een sdk te gaan leveren buiten WWDC om maar ik ben benieuwd:)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Gaat vast weer lang duren voor we hier in NL iets aan hebben. Apple loopt nu al achter op Netflix, Amazon ea.

 • Profielfoto
  Kees123

  Ik kijk hier wel erg naar uit. Het zou mooi zijn als ie ook bestaande iOS games kan afspelen met een controller, als wij ook tv abonnementen kunnen afnemen in Nederland en dat verschillende apps echt wat toevoegen. Als Apple Music dan ook eens een flinke verbetering krijgt zou ik dit apparaat zonder twijfel kopen.

  Toch betwijfel ik ten zeerste of het ook echt wat gaat toevoegen ten opzichte van de huidige Apple TV. Ik denk dat wij helaas geen gebruik zullen kunnen maken van de TV abonnementen, Apple Music zal nog steeds een draak van een app blijven en zo blijft er weinig meer over.. Tenzij ze iets geniaals in petto hebben. We gaan het beleven!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Duurt te lang omdat Apple alleen met bestaande content providers afspraken maakt. Deze staan per definitie al in de weerstand stand omdat ze door Apple onder druk gezet worden. Apple moet gewoon gericht een aantal acquisities doen en zelf exclusieve content produceren, net als Amazon met Topgear 2.0 doet. Dan krijg je versnelling en onderscheidend vermogen. Nu lopen ze achter de feiten aan (net als bij muziek streaming).

 • Profielfoto
  joram

  Ik hou van alles wat de Apple TV biedt, maar mis voor mijn eigen gebruik maar één optie: toegang tot m’n eigen content-library op m’n NAS. Als ze ooit zouden kiezen om die optie toe te voegen heb ik 5 minuten na die keuze de ATV besteld.:) Tot die tijd: Cubox-i doet het allemaal:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben bang dat niemand zijn abonnement op kan zeggen. Je hebt immer internet nodig.

  Of zijn er al providers die puur en alleen internet aanbieden zonder verplichte afname van TV en bellen en of andere meuk?

 • Profielfoto
  Jojo890

  Weer zo’n geloofwaardig gerucht van Raymon:confused:
  /uploads/community/29a3cf1c1aecc45c8623054503923a13f6634420_55963.png

 • Profielfoto
  knekkie

  @lordofthecflatbush

  Dat is idd interessant als Apple alles zelf zou gaan doen net als Netflix. Is wel een groot risico

 • Profielfoto
  david.bouman@tiscali.nl

  Me want it!

 • Profielfoto
  bartje

  Knekkie. Er zijn toch zat providers voor alleen internet. Zelf gebruik ik ook alleen een internet provider heb ik geen telefonie of tv abonnement bij.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad Knekkie: volgens mij biedt elke provider internet zonder TV of bellen. Dat is nooit verplicht en die producten zijn er alleen maar later bijgekomen.

  Ik vraag me echt af wat je aan die Apple TV hebt. Ik heb nog niet veel vertrouwen in eigen TV kanalen van Apple. Dat zal de komende jaren hooguit in Amerika interessant zijn. Maar als ik er niet ook Netflix, Uitzending Gemist plus alle apps die ik handig vindt op mijn iPhone mee kan bekijken en bedienen, dan heb ik er niks aan.

  Netflix doet het heel handig. Geweldige in eigen productie gemaakte series, zoals House of Cards, Orange is the new Black en Bloodline (plus enorm veel andere interessante content, ook Nederlands en heel veel buitenlands met ondertiteling. Daar hebben ze een miljoenenpubliek mee veroverd.

  Kan je Netflix eigenlijk ook via de Apple TV bekijken? Nu kan ik het alleen op mijn (“gewone”) LCD TV zien via de (nota bene!!) goedkope Windows laptopjes van mijn zoons, omdat mijn MacBook geen HDMI heeft.

 • Profielfoto
  makasa

  Netflix op Atv werkt prima.

 • Profielfoto
  Buzz

  MartinK: De SDKs voor de Apple Watch en de eerste iPhone kwamen destijds ook buiten de WWDC om. Zo raar is dat dus niet.

  MacAanZee, Knekkie: Internet via de televisiekabel, bijvoorbeeld Ziggo, komt vaak alleen met een televisieabonnement inbegrepen. Heb je Internet via de telefoondraad (bijvoorbeeld ADSL) dan heb je gewoonlijk de keuze om wel/geen televisieabonnement erbij te nemen.

  Ik vraag me echt af wat je aan die Apple TV hebt.

  Ik gebruik de Apple TV voor 90% voor Netflix en voor de overige 10% om een film te huren via iTunes of zelfgemaakte foto’s en filmpjes terug te kijken via de iPhone dmv Airplay. Daarvoor is het de vrij geringe investering meer dan waard geweest. Een Apple TV altijd via HDMI aangesloten is toch veel handiger dan een (Windows) laptop via HDMI op de TV?

 • Profielfoto
  App69

  Volgens mijn ervaring werkt Netflix wel prima op TV. Zelfs op 2 tergelijke tijd!
  Dus dat het bij sommige niet werkt ligt aan jullie.
  Idem met iTunes Match. Lees hier vaak klachten erover, klachten die bij mij niet voorkomen. Net nog ‘Douglass Douglass’ gekocht op m’n iPhone en enkele seconden later was die afspeelbaar op m’n TV en stond ie netjes op m’n iPad.
  Waarom zelf niet eens wat zaken uitproberen? Wie weet leer je mss nog iets bij!

 • Profielfoto
  Macnido

  Als Apple de mogelijkheid geeft om je games van je iPad en iPhone op je Apple TV te spelen, zal dat (als eerste) de doodsteek zijn van Nintendo.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Een Apple TV altijd via HDMI aangesloten is toch veel handiger dan een (Windows) laptop via HDMI op de TV?

  Dat niet alleen.. tis ook nog eens één van de weinige doosjes die optische audio uitgang heeft.. lekker voor de films op je homecinema set

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik vraag me echt af wat je aan die Apple TV hebt. Ik heb nog niet veel vertrouwen in eigen TV kanalen van Apple. Dat zal de komende jaren hooguit in Amerika interessant zijn. Maar als ik er niet ook Netflix, Uitzending Gemist plus alle apps die ik handig vindt op mijn iPhone mee kan bekijken en bedienen, dan heb ik er niks aan.

  Feitelijk heb je helemaal geen drol nodig… heb je een app op je iphone die videos tevoorschijn tovert.. kun je die zo met airplay via de AppleTV op je TV toveren.. en dat werkt ook met Netflix, ondanks dat Netflix een eigen app heeft op de ATV.

  Helaas blijft Netflix voor mij nog steeds een achtergebleven randdebiel waar ik niks aan heb.. meer dan de helft van de tv series die ik kijk zijn (nog steeds) niet op Netflix..

 • Profielfoto
  App69

  Hitman Sniper speelt perfect op de TV.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @MacAanZee: de kabelproviders bieden geen Internet zonder TV aan. Je krijgt er altijd TV bij, ook als je dat niet wilt. En daar betaal je ook voor, ook al verkopen ze dat niet als zodanig.

 • Profielfoto
  Caszz

  Ik gebruik m’n Apple tv alleen om af en toe een film te huren. Of om wat te streamen vanaf m’n MacBook air. Netflix heeft een app op m’n smart tv (Panasonic) en die werkt super.
  Dus zoveel gebruik ik de Apple tv eigenlijk niet, maar toch is ie handig

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @sSidha even aan nemen dat jij doelt op o.a. Amerikaanse series, je die biedt Netflix niet allemaal standaard aan in Nederland, daarom gebruik ik ook een proxy/vpn om het Amerikaanse, Engelse en Canadese netflix aanbod te bekijken waar en waneer ik wil. want daar staat wel veel meer op… probeer het zelf maar eens…

 • Profielfoto
  verbeterjemac

  Te gek! Ik wacht hier al 10 maanden op.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  UPDATE:

  Zo zijn bijvoorbeeld de Ster Trek-series wel via de Amerikaanse Netflix te bekijken maar niet in Nederland/EU.

  Of wat te denken van Buffy the Vampire Slayer, Charmed, Stargate, Knight Rider, The A-team etc.. om er een paar van mijn favorieten te noemen.. die staan allemaal wel grotendeels op de Amerikaanse en soms ook op de Britse Netflix.

 • Profielfoto
  SvS

  Glasvezel internet is hier ècht zonder TV en/of Bellen.

 • Profielfoto
  SvS

  @DaveFlash wauw!! Best oneerlijk he, maar als je t omzeilt hoe zit t dan met de substitles?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Buzz_D: ik zou liever HDMI op mijn MacBook hebben.
  Maar misschien neem ik toch de nieuwe Apple TV, zodat ik Netflix, YouTube en eigen video’s en foto’s kan streamen. Wat zou die nieuwe gaan kosten? Zal wel een flinke prijs worden, ben ik bang.

  @Henk Puister: er zijn echt heel veel providers die internet via de kabel geven zónder TV. Zelf heb ik al jaren Online voor internet en CanalDigitaal (via satelliet) voor tv. Veel scherper beeld. Ook XS4all, KPN en vele anderen bieden internet via de kabel zonder tv en telefoon (als je dat wilt).

 • Profielfoto
  App69

  @ MacAanZee, Neflix hoef je niet te streamen, duh.

  En foto’s eigenlijk ook niet. Bij staan m’n foto’s als schermbescherming.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @SvS: Glasvezel is helaas nog lang niet overal.
  @MacAanZee: de kabel hier is nog een monopolie van sicko. En de telefoonkabel is vrij, en gelukkig zonder TV, maar internet is bij mij max. 8Mb.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @App69: als je AppleTV gejailbreaked heb, om bij je NAS te komen, dan zit de update naar een versie met NetFlix er niet in, en zul je dus moeten streamen.

 • Profielfoto
  App69

  @ Henk, mijn TV is niet gejailbreaked! Leer eens met jullie toestellen om te gaan.
  Geen enkele van m’n iDevices trouwens.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @App69: hoe kom jij dan bij je NAS? Ik kan wel via mijn iPhone vanaf mijn NAS streamen via Airplay naar mijn TV, maar dat is te traag voor de meeste films.

  Dus, enlighten me please :).

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @App69: ik heb trouwens een TV 2, iPhone 6, MacBook Air uit 2012, Airport Extreme en Airport Express, N-netwerk, en als NAS een DroboFS.

 • Profielfoto
  K.C.

  Het zou mooi zijn als de ATV een touchscreen had, dat maakt de bediening makkelijker voor audio, hoef je geen TV aan te zetten / hebben staan. Nog een HD erin zoals in de ATV 1 en alles kan in hoge kwaliteit.

  Zoals deze Olive 1 (http://www.myoliveone.com).

 • Profielfoto
  App69

  @Henk, blijkbaar heb ik iets niet goed uitgelegd. Maar ik kan niet aan mijn NAS met m’n TV. Wat je wel kan gebruiken is Infuse, speelt alles af, zoekt zelf de ondertitels en nog tal van andere functies. Het is de enige App die de ondertitels meestreamt. En dan komen we weer op streamen uit.
  Die foto’s komen van de iCloud.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  @App69: ik heb je uitleg wel gevolgd, maar jij blijkbaar die van mij niet. NetFlix staat in een versie voor TV, waarmee je niet m.b.v. een jailbreak bij je NAS kunt, zonder te streamen. Versie 5.2 kan gejailbreaked worden met aTV Flash (ook van FireCore, net als Infuse). En NetFlix is pas beschikbaar in een latere versie.

  Dus:
  of: wel NetFlix op TV, dan geen jailbreak en geen directe toegang tot je NAS.
  of: wel directe toegang tot je NAS via jailbreak, dan geen Netflix op TV. En kun je niets anders dan streamen.

  Infuse ken ik wel, staat op mijn iPhone, gebruik het niet veel. Want als ik eerst een film moet dowloaden op mijn iPhone, en dan streamen, gaat veel te lang duren (naast het feit dan ik de ruimte niet eens op mijn iPhone heb).

  Ik blijf dus bij mijn gejailbreakte TV, en kan dus geen Netflix direct erop gebruiken.

 • Profielfoto
  App69

  Gesnopen. Maar wat ik raar vind is dat je je de film moet downloaden op je iPhone met Infuse. Ik namelijk niet. Ik kan alles streamen.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  Heb je de pro-versie van Infuse misschien? Want met de gratis-versie kan ik niet streamen. Als de pro-versie dat wel kan, dan ga ik die aanschaffen, en als dat werkt, of mijn TV upgraden naar de nieuwste versie of in september een nieuwe TV kopen.

 • Profielfoto
  Henk Puister

  Ik heb gisteren de pro-versie van Infuse aangeschaft, en kan inderdaad zoals App69 al meldt, via de iPhone via Airplay via TV op de TV naar een serie kijken. Dus nu kan ik een nieuwe TV kopen als er een nieuwe uitkomt. (en dan mij TV2 slijten op eBay:) )

 • Profielfoto
  rachel

  Hehehe! Apple TV.I am dying to see that. As Apple is now the world’s most popular brand in Smartphones. people love to have it. it will be interesting to see their TV too. Waiting for September. can someone write my essay for me .