‘Nieuwe Apple TV komt toch in september’

Eigenlijk hadden we ‘m al tijdens WWDC in juni verwacht, maar de nieuwe Apple TV komt naar verluidt samen met de iPhone 6s in september. Apple zou de onthulling eerder uit hebben gesteld omdat de bijbehorende streamingdienst nog niet af was.

Volgens bronnen van BuzzFeed News is de WebTV-dienst nog steeds niet af, maar wil het bedrijf niet langer wachten. De vernieuwde Apple TV krijgt naar verluidt een App Store en ondersteuning voor Apple Music.

Er gaan al sinds maart geruchten over een nieuwe Apple TV met A8-chip, een afstandbediening met Touch Controls en bediening met Siri. Na WWDC zou nog nog gesleuteld zijn aan het perfectioneren van de hardware. De WebTV-dienst komt waarschijnlijk in 2016 als software-update beschikbaar.

Door de nieuwe Apple TV en SDK voor ontwikkelaars alvast uit te rollen, gaat Apple met een stevig vernieuwde line-up de feestdagen in. Het kan daar later van profiteren bij de lancering van zijn nieuwe TV-streamingdienst, want er staan dan al heel wat settopboxen klaar die na een software-update direct toegang tot de dienst hebben. Zeg je kabelabonnement nog niet op, Apple WebTV richt zich in eerste instantie op de VS.

Concept: Apple TV Touch Remote.
Reageer op artikel:
‘Nieuwe Apple TV komt toch in september’
Sluiten