Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juli 2015

Nederlandse apps onbruikbaar in App Store [Update: opgelost]

Door een probleem in de App Store zijn een groot aantal Nederlandse apps niet te vinden of te installeren. Na het openen van een Nederlandse app verschijnt een foutmelding of een leeg scherm. Het probleem doet zich zowel op iOS, OS X als het web voor.

De oorzaak is onbekend, maar het lijkt erop dat ondersteuning voor de Nederlandse taal per abuis is uitgeschakeld. Onder andere apps van Albert Heijn, NOS en Telegraaf zijn niet te raadplegen. Ontwikkelaars kunnen ook geen apps met Nederlandse taalbestanden indienen.

De problemen zijn begonnen na iTunes Connect-storing op woensdag, via iTunes Connect kunnen ontwikkelaars apps bij Apple indienen. Op Twitter melden diverse ontwikkelaars dat de Nederlandse taal uit meertalige apps verdwenen is. Ook apps met alleen Nederlands lijken getroffen.

Volgens de systeemstatus van Apple zijn geen problemen bekend en het bedrijf heeft nog niet gereageerd. Update: de problemen zijn vrijdagochtend opgelost.

[Via: iCulture]

Reageer op artikel:
Nederlandse apps onbruikbaar in App Store [Update: opgelost]
Sluiten