Nederlandse apps onbruikbaar in App Store [Update: opgelost]

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Door een probleem in de App Store zijn een groot aantal Nederlandse apps niet te vinden of te installeren. Na het openen van een Nederlandse app verschijnt een foutmelding of een leeg scherm. Het probleem doet zich zowel op iOS, OS X als het web voor.

De oorzaak is onbekend, maar het lijkt erop dat ondersteuning voor de Nederlandse taal per abuis is uitgeschakeld. Onder andere apps van Albert Heijn, NOS en Telegraaf zijn niet te raadplegen. Ontwikkelaars kunnen ook geen apps met Nederlandse taalbestanden indienen.

De problemen zijn begonnen na iTunes Connect-storing op woensdag, via iTunes Connect kunnen ontwikkelaars apps bij Apple indienen. Op Twitter melden diverse ontwikkelaars dat de Nederlandse taal uit meertalige apps verdwenen is. Ook apps met alleen Nederlands lijken getroffen.
nl-error
Volgens de systeemstatus van Apple zijn geen problemen bekend en het bedrijf heeft nog niet gereageerd. Update: de problemen zijn vrijdagochtend opgelost.
Schermafbeelding 2015-07-30 om 15.34.15
[Via: iCulture]

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Verdult

  Apple loopt gewoon voor, over een jaar hebben we één europa, helemaal geen nederland – frankrijk – duitsland…

  Toen Apple stopte met de floppy disk kregen ze ook commentaar, dit is gewoon hetzelfde!

 • Profielfoto
  seek

  De iTunes sandbox (https://sandbox.itunes.apple.com) die je als ontwikkelaar gebruikt voor In-App Purchases is nu ook down.

 • Profielfoto
  Bman

  Door een probleem in de App Store zijn een groot aantal Nederlandse apps niet te vinden of te installeren.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Prettig, een samenvatting!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij mij doen de Nederlandse apps het gewoon. Ook in de App Store zijn een aantal van de genoemde apps te vinden. Alleen De Telegraaf app kan ik in de App Store niet vinden. De rest doet het gewoon. Misschien is De Telegraaf bezig met een update?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Als je op de links in het artikel klikt. Krijg je dan wel gewoon de App Store-pagina @MacAanZee? De NOS-app geeft bijvoorbeeld deze melding:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als ik op de link in het artikel klik, krijg ik inderdaad de foutmelding. Maar toen ik de NOS app opzocht in de app store, vond ik hem gewoon en kon ik hem downloaden. Dat werkt goed.

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  Vaag, bij mij doet de NOS link het wel, maar AH en Telegraaf niet.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Ah, handig bericht. Had het ook al ondervonden met de ING-app.

 • Profielfoto
  Ricardo95

  Hmmm inderdaad. Ben momenteel promotie materiaal aan het maken voor mijn app. Merkte het inderdaad dat ook die onvindbaar was toen ik even de link op wilde zoeken!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  [droommodus]hmm.. wat zou dit betekenen…???? Wou Apple dan misschien toch Apple Pay in Nederland gaan uitrollen, nog voor f***ing S****ng Pay, door al vast Nederlandstalige Apple Pay-documeten aan hun ecosysteem toe te voegen, maar is er per abuis per ongeluk op delete gedrukt en hebben ze toen maar voor het gemak de gehele Nederlandse taal uit hun ecosysteem gehaald?[/droommodus]