Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2015

Mijlpaal: meer iOS-apparaten dan Windows PC’s verkocht

Nog niet overtuigd dat de toekomst mobiel is? Hier is een interessant feit: met 57,9 miljoen geleverde iPhones en iPads in het afgelopen kwartaal, streeft Apple met zijn iOS-apparaten voor het eerst de makers van computer­systemen met Windows voorbij.

Dat heeft analist Benedict Evans aan de hand van Apple’s kwartaal­cijfers uitgerekend. De Windows-PC kende in 2011 een hoogtepunt, maar is duidelijk op zijn retour. De verkoop van iOS-apparaten blijft stijgen.

De afgelopen 12 maanden werden 300 miljoen Windows PC’s verkocht, mede door de opkomst van de iPhone 6 (Plus) weet Apple dit nu te evenaren. Overigens passeerde Android in maart van 2012 die grens al. Het afgelopen jaar werden zo’n 1,5 miljard Android-apparaten verkocht, maar niet door een fabrikant. Volgens Apple-CEO Tim Cook stapten het afgelopen kwartaal meer Android-gebruikers dan ooit naar iOS over.

Afbeelding via: @BenedictEvans (Twitter).

Goed nieuws voor de iPad?

De tablet wordt steeds meer een desktop-vervanger, applicaties als Office werken uitstekend op de iPad en Apple sorteert met nieuwe functies als multitasken en verbeterde ondersteuning voor toetsenborden in iOS 9 voor op productievere ervaring. Wordt de tablet het enige apparaat dat de doorsnee consument nodig heeft? In dat geval zou de dip in iPad-verkopen slechts een tijdelijk verschijnsel zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mijlpaal: meer iOS-apparaten dan Windows PC’s verkocht
Sluiten