Lek bevestigt: camera iPhone 6s blijft uitsteken

41 reacties

Een van de minder geslaagde elementen van het ontwerp van de iPhone 6 is volgens velen de camera die iets uit de behuizing steekt. Apple gaat dat in de nieuwe iPhone 6s niet aanpakken, blijkt uit een aantal uit de productie­keten gelekte onderdelen.

Op foto’s van de onderdelen is onder andere de cameraring die aan de buitenkant van de behuizing uitsteekt te zien. De uitstekende camera ergert veel gebruikers omdat de iPhone niet stabiel plat weg te leggen is.
iphone6s-camerringen-crop
De foto’s werden gepubliceerd door de Franse website Nowhereelse en tonen dat Apple het interne ontwerp van de iPhone 6s wel degelijk verbeterd is. Zo bestaat de kabel die componenten als de flitser, volumeknoppen en mute-switch bevat niet langer uit verschillende onderdelen.

Als laatste is een ring voor de homeknop van gouden iPhones gefotografeerd. Deze heeft dezelfde kleur als de gouden iPhone 6, van de rosegouden iPhone 6s die naar verluidt aan de line-up toegevoegd wordt, is nog niets te zien.
iphone6s-homeknop-ring
iPhone-6s-Single-Flex-Cable1

iPhone 6s in september

De iPhone 6s wordt waarschijnlijk in de tweede week van september door Apple gepresenteerd. De buitenkant van het toestel is naar verwachting identiek aan die van de iPhone 6, maar aan de binnenkant worden een aantal upgrades doorgevoerd.

Een drukgevoelig scherm met Force Touch wordt als grootste vernieuwing verwacht. Daarnaast krijgt de camera naar verluidt een upgrade naar 12 megapixel, Force Touch en ondersteunt het toestel het snellere 4G+-netwerk.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Twitfix

  Hoe is het lek dan bevestigd?

 • Profielfoto
  BRK

  ‘De uitstekende camera is een ergert veel gebruikers…’
  Ergert?

  ‘De buitenkant van het toestel is naar verwachting identiek aan die van de iPhone 6s, maar aan de binnenkant worden een aantal upgrades doorgevoerd.’
  Je bedoelt iPhone 6.

  Ik kom hier de laatste tijd wel heel veel van dit soort taal- en schrijffoutjes tegen. Worden artikelen niet goed nagelezen voordat ze gepubliceerd worden?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Meestal worden ze na publicatie verbeterd, maar dit keer had je ze eerder in het oog dan we ze konden verbeteren. Soms blijven bij het verbouwen van zinnen oude woorden staan, zoals in je eerste voorbeeld.

 • Profielfoto
  joostvg

  Ik erger me niet aan de uitstekende lens; er zit namelijk een Apple hoesje om m’n telefoon en die lens steekt juist mooi uit op het niveau van het hoesje.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik erger mij niet zo snel.

 • Profielfoto
  Falkor73

  pfff. word een beetje moe van al die mensen die zeggen dat ze een (altijd lelijk) hoesje om hun telefoon hebben.

  Heel veel mensen hebben dat niet en die vinden die uit stekende lens maar wat lelijk en onhandig. Hoe Apple die keuze ooit heeft kunnen maken is mij volstrekt onduidelijk.

  Icm die lelijke lijnen op de achterkant vind ik het een maar zo zo toestel.

 • Profielfoto
  luc306

  Ja dat dun, dunner en dunst heeft zijn prijs zo af en toe. Maar dat zijn we toch wel gewend van onze vrienden uit Cupertino.

  De dunste laptop ever … alleen wel even rugzak vol adapters en zooi meeslepen als je iets wil inpluggen.
  Die telefoon wordt nog dunner … wel camera aan boord, maar geen lens meer die moet je dan los meenemen en uiteraard los bijkopen …:evil:

  Een ding scheelt dan wel je kunt je iPhone dan wel weer plat neerleggen.

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Een drukgevoelig scherm met Force Touch wordt als grootste vernieuwing verwacht. Daarnaast krijgt de camera naar verluidt een upgrade naar 12 megapixel, Force Touch en ondersteunt het toestel het snellere 4G+-netwerk.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Ik erger me niet aan de uitstekende lens : er zit namelijk een Apple hoesje om m’n telefoon en die lens steekt juist mooi uit op het niveau van het hoesje. ”

  Sluit me volledig bij aan.
  Bij mij is de lens daardoor zelfs iets verzonken,
  wat betekent dat de lens netjes beschermd is.

 • Profielfoto
  Di May

  … ” altijd lelijk hoesje ” …

  Misschien voor wie niet lang gezocht heeft naar een elegant ( lederen ) hoesje …

 • Profielfoto
  MrHammond

  Hmz, van twee onderdelen één maken? Dus als er één knopje kapot gaat moet ik gelijk alle knopjes vervangen in plaats van “maar de helft”? Vind ik persoonlijk geen verbetering, aangezien ik al meerdere powerknoppen van verschillende iPhones (niet alleen van mezelf overigens) heb moeten vervangen…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Het enigste dat mij stoort aan het ontwerp zijn de antennastrepen op de achterkant.

 • Profielfoto
  Falkor73

  Di May 41 minuten geleden
  … ” altijd lelijk hoesje ” …

  Misschien voor wie niet lang gezocht heeft naar een elegant ( lederen ) hoesje …

  Nope. Ze maken de telefoon niet voor niets zoals ze hem maken. Zou in mijn ogen een beetje raar zijn wanneer de iPhone mooier wordt van een hoesje. Dan zou Apple hem toch wel al MET hoes ontwerpen…

  Ieder zijn ding. Ik vind het zonde van de telefoon om hem te verstoppen ..

 • Profielfoto
  Airswing

  Een telefoon met hoesje ontwerpen. Ja ja. Ik heb een geweldig hoesje. Dan zie je die lelijke telefoon niet.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Ik ben juist ontzettend blij met die uitstekende camera lens, dit zorgt namelijk voor betere afbeeldingen omdat hij meer licht kan ontvangen. Verder is het voor ons hoesjes gebruikers sowieso geen ramp.

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @Falkor73
  Veel objecten slijten nu eenmaal veel sneller als je ze dagelijks veel gebruikt ,niet dat dat heel erg is maar als ik om de 2 jaar een andere iPhone koopt moet ik hem wel zoveel mogelijk krasvrij houden voor de nieuwe koper van mijn oude Iphone .
  ik gebruik alleen voor de achterkant een hoesje van doorzichtige siliconen en dat vind ik totaal geen afbreuk doen aan de schoonheid van mijn Iphone;-)

 • Profielfoto
  Tuvix

  Dat vind ik nu net zo mooi aan de iPhone , ook die witte banden vind ik erg mooi!

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Falkor73 ik koop geen iPhone om ermee te pronken, jij precies wel. Als ik uit het huis ga doet ie z’n case altijd aan, en daarbij, het lederen apple hoesje is toch ideaal voor jou? Het is stijlvol, verbergt “de lelijke lijnen”, die ik overigens niet zo lelijk vind, en het compenseert met de lens. En waarom zou je hem niet plat kunnen neerleggen? Zolang dat de front-facing-camera geen uitstekende lens krijgt kan je ‘m toch gewoon op het scherm leggen?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nou nou wat een nieuws: de nieuwe iphone maakt net zulke mooie als de oude. Wat ben ik nou blij zeg. Ik mag toch hopen dat er weer iets verbeterd is. Wat doen ze daar anders bij Apple?

 • Profielfoto
  IsSidha

  Wat doen ze daar anders bij Apple?

  ummm… geld harken.. voornamelijk, denk ik dan :razz:

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @twitfix het lek is niet bevestigd.
  Het lek bevestigT dat de lens in iPhone 6s hetzelfde blijft.
  Maar een terecht vraag gezien dt-fouten hier legio zijn.:smile:

 • Profielfoto
  SvS

  De uitstekende camera ergert veel gebruikers

  Tja, we zijn tevreden met slechte camera?
  Hmm… geef mij maar Uitstekende camera!:lol:(y)

 • Profielfoto
  Melle

  Heb net voor de eerste keer in 9 maanden tijd naar mijn hoesje gekeken. Het zit er rond. Ik kijk ofwel niet naar mijn phone ofwel naar het scherm. Hoesjes. Jezus.

 • Profielfoto
  verbeterjemac

  balen

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Wat had je nu gedacht @verbeterjemac??? Dat Apple de camera bij de 6S erin zou steken? Laat me niet lachen, je weet net zo goed als iedereen hier dat dit zo ging blijven.

 • Profielfoto
  mmww

  Wat een drukte om een telefoon! Er komt vast wel weer een nieuw model! “Nieuw! Nu met geen uitstekende camera!” Dan kunt u weer pinnen!

 • Profielfoto
  macsiem

  Ik erger me in het geheel niet aan het enkele millimeters uitstekende lensje.
  Ik erger me meer aan die mensen, die zich ergeren aan zo iets onbelangrijks!
  Kijk de ‘grote wereld’ eens in. Of kijk eens in de spiegel, misschien zie je dan wel, een millimeter groot, zeer lelijk pukkeltje…
  Ga dan plat liggen en ga je ergeren over zo iets vreselijks!

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik erger me in het geheel niet aan het enkele millimeters uitstekende lensje.
  Ik erger me meer aan die mensen, die zich ergeren aan zo iets onbelangrijks!

  One person in the audience asked about what the decision-making process was like when creating the iPhone 6’s camera, since it protrudes out from the back of the device. Brad said that there was some conflict between the camera team and Jony Ive’s design team.

  “It was basically a tug-of-war for a while,” Brad said when recounting what he learned from the seminar. “But they settled on having the camera protrude a little.”

  Ive didn’t want the camera to stick out because he didn’t think it looked nice, according to Brad.

  “They only had two options, make the phone thicker or the camera worse,” Brad said.” And they didn’t want to rip it apart and make a worse one.”

  Zelfs Jony Ive vindt het een lelijke oplossing, dus het is blijkbaar wél belangrijk.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Als de 6s er aan de buitenkant identiek uit ziet als de 6, waarom zijn al die blogs er dan zo van overtuigd dat dit onderdelen van een 6s zijn. Dit kan dan toch net zo goed het lensje van een 6 zijn.

 • Profielfoto
  macsiem

  Tja, Jony Ive, de Messias.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Force touch als belangrijkste vernieuwing. Ik ben er mee eens dat het vernieuwend Is voor de iPhone, maar tot op heden vind ik t niet bepaald boeiend. Ik bedoel, noem Is een lijst op van mogelijke boeiende toepassingen, en niet alleen de manieren zoals het op de Mac gebruikt kan worden. Force touch voor selectie, sneller forwarden of betekenissen opzoeken.. Lekker boeiend? Hooguit voor enkele games, maar tot op heden betwijfel ik het nut.

 • Profielfoto
  penseel

  Dat wordt vijlen.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Dit is gewoon het slechtste ontwerp ooit.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Inderdaad het slechtste ontwerp ooit, vandaar dat de 6 ook zo veel slechter verkoopt dan de voorgaande modellen;-)

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Koekenbakker loopt toch terug naar uw oven en springt er in alsjeblieft zeg… groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  hatolex

  Vreemde reactie weer Helena………..

 • Profielfoto
  Unlock32

  Ik vraag me alleen maar af hoeveel mensen hun iphone op de tafel leggen en het ding dan gaan gebruiken…je pakt die telefoon dan toch gewoon op of niet? Ik heb er geen maar heeft het juist in een hoesje niet een voordeel als zo’n lensje iets uitsteekt?

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Unlock32, dan heb je er inderdaad geen “last” meer van met ’n hoesje, maar zoals je zelf zegt heb je er zonder hoesje ook geen last van, ik gebruik de mijne gewoon zonder hoes en heb nooit gedacht, wat jammer dat ie er uitsteekt.

 • Profielfoto
  Falkor73

  Helena Vanaeken op 31 juli 2015
  @Falkor73 ik koop geen iPhone om ermee te pronken, jij precies wel. Als ik uit het huis ga doet ie z’n case altijd aan, en daarbij, het lederen apple hoesje is toch ideaal voor jou?

  Rare reactie Helena. Hoezo heb ik geen hoesje zodat ik er mee kan pronken…?
  Lekker vooroordeel heb jij. Ik koop spullen die ik mooi vind en wat een ander er van vindt zal me aan mijn r–t roesten.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  En de aarde blijft rond

 • Profielfoto
  rachel

  Wow! nice design. If We talk about the comparison of camera quality then i don’t think any other brand can be better than Apple.
  if they says the Camrea is of 13 MP then quality will be 13+ not less like others do.
  looking for paper writers service then get the best quotes on essaywriter-online.blogspot.com.