Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 juli 2015

Komen er morgen nieuwe iPods?

De eerder ontdekte nieuwe iPods in iTunes 12.2 zijn geen vergissing van een ontwerper, ze komen naar verluidt morgen op de markt. Het Franse iGen, dat in het verleden vaak voorkennis over productreleases had, meldt dat alle iPods op 14 juli vernieuwd worden.

Volgens het Franse blog komen er niet alleen nieuwe kleurvariaties, maar krijgen de iPods ook vernieuwingen aan de binnenkant. Details zijn schaars, er is alleen bekend dat de iPod Touch een nieuwe 64-bits chip krijgt.

Helemaal als een verrassing komt dinsdag 14 juli niet, want de datum is te zien op het homescreen van de iPods die in iTunes opgenomen zijn. Een aankondiging buiten een evenement om geeft wel aan dat we weinig spannends hoeven te verwachten. Misschien wat betere technische specificaties, iets dunner en meer geheugen.

iPods en Apple Music

De vraag is of de iPods gaan werken met Apple Music. Muziek die via de streamingdienst van Apple offline opgeslagen wordt, is voorzien van DRM. Dat maakt het momenteel onmogelijk om met een iPod Nano of Shuffle te synchroniseren. Dit zou op te lossen zijn door de iPods van WiFi te voorzien, of het te verplichten eens in de 30 dagen met iTunes te synchroniseren, dan kan gecheckt worden of het abonnement op Apple Music nog geldig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komen er morgen nieuwe iPods?
Sluiten