Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2015

iTunes thuisdeling komt terug in iOS 9

Met de introductie van Apple Music en iOS 8.4 verdween thuisdeling tot grote onvrede van veel gebruikers vorige week van iPhones, iPods en iPads. Inmiddels heeft Apple-topman Eddy Cue op Twitter bekend gemaakt dat het maar een tijdelijk ongemak is.

Cue schrijft dat er wordt gewerkt om thuisdeling terug te brengen in iOS 9. Met thuisdeling kunnen nummers, video’s en andere media op gemakkelijk via Wi-Fi op verschillende computers in huis afgespeeld worden.

Het is onbekend waarom thuisdeling uit iOS verdween. Mogelijk is het een kwestie van licenties en beschikt Apple niet over de rechten om opgeslagen muziek uit Apple Music verder te distribueren. Waarschijnlijker is dat de oorzaak technisch is, in iOS 8.4 werd de muziek-app flink vernieuwd.

Het is niet ongebruikelijk voor Apple om functies uit vernieuwde apps te laten, om deze later weer terug te brengen. Thuisdeling werkt nog wel in iTunes 12.2 op de Mac en Apple TV. iOS 9 komt in september uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes thuisdeling komt terug in iOS 9
Sluiten