iTunes thuisdeling komt terug in iOS 9

4 reacties

Met de introductie van Apple Music en iOS 8.4 verdween thuisdeling tot grote onvrede van veel gebruikers vorige week van iPhones, iPods en iPads. Inmiddels heeft Apple-topman Eddy Cue op Twitter bekend gemaakt dat het maar een tijdelijk ongemak is.

Cue schrijft dat er wordt gewerkt om thuisdeling terug te brengen in iOS 9. Met thuisdeling kunnen nummers, video’s en andere media op gemakkelijk via Wi-Fi op verschillende computers in huis afgespeeld worden.

Het is onbekend waarom thuisdeling uit iOS verdween. Mogelijk is het een kwestie van licenties en beschikt Apple niet over de rechten om opgeslagen muziek uit Apple Music verder te distribueren. Waarschijnlijker is dat de oorzaak technisch is, in iOS 8.4 werd de muziek-app flink vernieuwd.

Het is niet ongebruikelijk voor Apple om functies uit vernieuwde apps te laten, om deze later weer terug te brengen. Thuisdeling werkt nog wel in iTunes 12.2 op de Mac en Apple TV. iOS 9 komt in september uit.
Schermafbeelding 2015-07-07 om 11.25.40

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Foutje, bedankt… Ze hadden het er niet uit moeten halen. Eerst denken, dan doen, Apple.

 • Profielfoto
  Maced.2

  foutje en bedankt Apple:(

 • Profielfoto
  Buzz

  In iTunes op OS X werkt thuisdeling dus nog wel, maar het geeft geen muziek weer die via Apple Music is toegevoegd.

  Met meerdere Macs in huis, en voor de Apple TV is thuisdeling zeker nuttig, maar voor mobiele apparaten met iOS zie ik de toegevoegde waarde niet zo. Van mij mogen ze het er permanent uit weglaten, de Muziek app is al complex genoeg. Een verbeterde, op Apple Music aangepaste Remote app voor iOS zou zinvoller zijn.

 • Profielfoto
  polansky

  Apple is dus onder de druk bezweken.

  @Buzz,
  Niet iedereen wil gebruik maken van het totale Apple environment.
  Niet iedereen is er van gediend dat Apple bepaald hoe jij je eigen apparatuur wil gebruiken. De Apple experience is al niet meer wat het ooit was door de vele bugs en slechtere ondersteuning. Als Apple je nu ook nog gaat opdringen hoe jij je spullen mag gebruiken zullen veel mensen ook weer snel afscheid nemen van Apple.