Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juli 2015

iPod Touch vs. iPhone 6: beter en slechter

Woensdag kwam Apple voor het eerst in jaren weer met nieuwe iPods. Vooral de iPod Touch werd grondig vernieuwd en heeft nu de kracht van de iPhone 6. De iPod Nano en iPod Shuffle kregen alleen een nieuw kleurtje en verder geen vernieuwingen.

Inmiddels zijn de nieuwe iPods in handen van techsites en die hebben een aantal interessante ontdekkingen gedaan. Zo blijkt de iPod Touch op bepaalde gebieden beter dan de iPhone 6.

Beter dan iPhone 6: Bluetooth 4.1

De nieuwe iPod Touch beschikt over Bluetooth 4.1, terwijl de iPhone 6 het met Bluetooth 4.0 moet doen. De nieuwe Bluetooth-versie stoort mobiele netwerken minder en is geschikt voor IPv6. Als laatste is het makkelijker om verloren verbindingen te herstellen.

Naast Bluetooth 4.1 beschikt de nieuwe iPod Touch ook over WiFi 802.11ac. Dat zorgt voor tot drie keer snellere verbindingen met een geschikte router.

Slechter dan iPhone 6: A8-chip teruggeschroefd

Uit Benchmarks van TechCrunch blijkt dat Apple de A8-chip in de iPod Touch iets heeft teruggeschroefd. In plaats van 1,39GHz per core, draait de iPod op 1,10GHz per core. De performance zal tussen die van de iPhone 5s en iPhone 6 zitten.

Generatie overgeslagen?

De nieuwe iPod Touch heeft als modelnummer iPod7,1, de vorige iPod Touch was de iPod5,1. Het lijkt erop dat Apple een generatie iPod heeft overgeslagen. Bestond er nooit een iPod6,1 of heeft Apple deze om andere reden besloten niet uit te brengen?

iOS 6-interface iPod Nano

Terwijl de iPod Touch over iOS iOS 8.4 beschikt, heeft de iPod Nano nog een besturingssysteem dat aan iOS 6 doet denken. Apple-blogger John Gruber heeft een verklaring: er was niemand meer die de interface kon aanpakken. Het team achter de iPod Nano werkt inmiddels aan de Apple Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod Touch vs. iPhone 6: beter en slechter
Sluiten