Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 juli 2015

‘iPhone 6s krijgt sneller en zuiniger 4G+’

Voor je het weet is het september en onthult Apple nieuwe iPhones. In aanloop naar dit moment komen geruchten over de iPhone 6s goed op gang. Vooraan staat scooptijger Mark Gurman van 9to5Mac die al componenten van de iPhone 6s in handen heeft.

Een van de vernieuwingen is volgens Gurman een nieuwe GSM-chip die sneller 4G+ ondersteunt. De iPhone 6 ondersteunt 4G tot 150mbit/s, de nieuwe chip zou dat verdubbelen en bovendien zuiniger zijn.

Op foto’s in het logic board van de iPhone 6s te zien met de MDM9635M-chip van Qualcomm. Deze ondersteunt LTE Categorie 6 (marketingnaam: 4G+) met een maximale snelheid van 300Mbit/s. De chip is ook zuiniger omdat deze met een nieuwe, kleine productiemethode op 20 nanometer gemaakt is.

Nederlandse providers en 4G+

Het verschil tussen 4G en 4G+ is dat laatstgenoemde meer frequentieblokken tegelijk kan gebruiken, waardoor netwerken die dit ondersteunen tot 300Mbit/s kunnen pieken. Ook de gemiddelde snelheid wordt hoger.

In Nederland ondersteunen KPN en Vodafone momenteel 4G+ met een maximale snelheid van 225Mbit/s. Omdat de providers op 6 van de 8 blokken 4G uitzenden, wordt niet de maximale snelheid gehaald. Het netwerk van T-Mobile is helemaal nog niet klaar voor 4G+.

 

Reageer op artikel:
‘iPhone 6s krijgt sneller en zuiniger 4G+’
Sluiten