‘iPhone 6s krijgt sneller en zuiniger 4G+’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Voor je het weet is het september en onthult Apple nieuwe iPhones. In aanloop naar dit moment komen geruchten over de iPhone 6s goed op gang. Vooraan staat scooptijger Mark Gurman van 9to5Mac die al componenten van de iPhone 6s in handen heeft.

Een van de vernieuwingen is volgens Gurman een nieuwe GSM-chip die sneller 4G+ ondersteunt. De iPhone 6 ondersteunt 4G tot 150mbit/s, de nieuwe chip zou dat verdubbelen en bovendien zuiniger zijn.

Op foto’s in het logic board van de iPhone 6s te zien met de MDM9635M-chip van Qualcomm. Deze ondersteunt LTE Categorie 6 (marketingnaam: 4G+) met een maximale snelheid van 300Mbit/s. De chip is ook zuiniger omdat deze met een nieuwe, kleine productiemethode op 20 nanometer gemaakt is.
9to5mac_6s16-1

Nederlandse providers en 4G+

Het verschil tussen 4G en 4G+ is dat laatstgenoemde meer frequentieblokken tegelijk kan gebruiken, waardoor netwerken die dit ondersteunen tot 300Mbit/s kunnen pieken. Ook de gemiddelde snelheid wordt hoger.

In Nederland ondersteunen KPN en Vodafone momenteel 4G+ met een maximale snelheid van 225Mbit/s. Omdat de providers op 6 van de 8 blokken 4G uitzenden, wordt niet de maximale snelheid gehaald. Het netwerk van T-Mobile is helemaal nog niet klaar voor 4G+.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Allemaal prima als er maar weer een 4 inch versie komt…

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Allemaal prima als er maar weer een 4 inch versie komt…

  Ik zit te hopen op een 4-inch model, goedkoper (zoals de 5C die ik momenteel in bezit heb) maar dan niet van plastic. Aluminium staat toch mooier.. Maar oud is mijn huidige toestel nog totaal niet, dus voor mij is het geen ramp als er nu geen 4-inch model komt. Deze gaat nog wel wat jaartjes mee hoop ik zo.

 • Profielfoto
  seek

  iPhone 6 (plus) was eerste model met walgelijke strepen en uitstulping. Het is tijd voor elegantie.

 • Profielfoto
  Needler

  Op de uitstekende camera na is de iPhone 6 perfect. Ik stoor me totaal niet aan de antennelijnen. Ik wil graag overstappen naar de iPhone 6 plus. Maar dan moet het display wel 1:1 zijn. Dus met een resolutie van 1242×2208 in plaats van 1080×1920.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Biker ik weet uiteraard niet of je het al in eigen handen hebt gehad, maar je moet die 6 echt wel een kans geven en eens 1 weekje testen… ik kom van mijn iPhone 4S met een 3,5″ scherm, het went echt wel snel en als ik nu m’n oude iPhone zie denk ik echt: HOE, heb ik daar ooit mee kunnen werken?;-)
  @Thijs.w idem, eens 1weekje testen als je dat nog niet gedaan hebt, ik vrees echter dat je niet moet hopen op een alu 4″ iPhone, maar het kan altijd natuurlijk.:-)
  @seek dat is uiteraard persoonlijk, met een case zijn beide problemen uiteraard opgelost, maar als je geen case wil, heb je natuurlijk een punt, ik ben trouwens niet de enige die een case met een doorzichtige back neemt om de strepen te kunnen zien, en ja die camere? Als je bedoelt dat je hem lelijk vindt, dat is uiteraard weer persoonlijk, maar je gaat me echt niet zeggen dat je er ooit last van zult hebben omdat ie “wiebelt”!;-)

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Needler die eerste zin is een beetje dubbelzinnig, de camera heeft een prachtige kwaliteit (uitstekend) maar hij steekt ook uit de behuizing (uitstekend), maar bedoel je dan dat het niet zo mooi oogt, of dat je er effectief last van hebt? En die 1:1 is dat een typfout? 1:1 is namelijk een vierkant scherm denk ik?

 • Profielfoto
  Douwie

  Op de uitstekende camera na is de iPhone 6 perfect. Ik stoor me totaal niet aan de antennelijnen. Ik wil graag overstappen naar de iPhone 6 plus. Maar dan moet het display wel 1:1 zijn. Dus met een resolutie van 1242×2208 in plaats van 1080×1920.

  De iPhone 6 heeft geen 1080*1920 maar een 750*1334 display.. Dus een verhouding van 1:1 gaat niet op, de iPhone 6 Plus heeft met 1080p zelfs een hogere ppi dan de 6.